Talán így búcsúzik a Kossuth utcai galéria

Közös kiállításon a képzőművészek. Idén kettővel kevesebben Fotó: László F. Csaba
109

Mivel úgy tűnik, hogy a csíkszeredai kulturális intézmények átszervezése folytán bezár a Csíki Székely Múzeum Kossuth utcai galériája, meglehet, hogy a Transylvania Art Group (TAG) tegnap megnyílt tárlata az utolsó, amelyet megtekinthetünk a nem szokványos kiállítótérben.

Közös kiállításon a képzőművészek. Idén kettővel kevesebben Fotó: László F. Csaba

A csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskola első generációjából létrejött TAG 2011 óta szervezi meg karácsonyi kiállítását. A korábbihoz képest a felállás idén kissé visszafogottabb: Bartis Elemér és Kovács Imre ezúttal nem állított ki munkákat, de nem végleg maradtak ki a közös tárlatból – hangzott el a kiállítás tegnapi megnyitóján.
A hét kiállító – Bíró Zsu­zsán­na, Csillag Imola, Csillag Ist­ván, Fazakas Barna, Fazakas Já­nos László, Szentes Zágon és Vorzsák Gyula – munkásságát, ezzel együtt a TAG tevékenységét Túros Eszter művészettörténész méltatta és ismertette.
Mint megjegyezte: meglehet, hogy a Csíki Székely Múzeum városközponti kiállítóterében ez volt az utolsó kiállításmegnyitó, ugyanis a Kossuth utcai galéria megszűnhet a kulturális intézmények átszervezésével.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.