Találkozás Orbán Lászlóval

Szigorú, következetes lelki vezető feljegyzései

307

Születésének századik évfordulójára, tavaly decemberben jelent meg az egykori gyergyóremetei plébános, pápai prelátus Orbán László naplófeljegyzéseiből álló kötet a kolozsvári Verbum Kiadó gondozásában. A Találkozásra várva című kiadványt tegnap Csík­szeredában, a megyei könyvtárban is bemutatták.

Laczkó-Albert Elemér, Daczó Katalin és Szőcs Csaba. Követendő értékrendről Fotó: László F. Csaba

Kemény, szigorú, vonalas, határozott és következetes közösségi vezetőként, nevelőként jellemezték Orbán Lászlót a könyvbemutatón. Életének utolsó hat évében (2005 és 2011 között) írt naplójegyzeteiből válogatva kötetet állított össze lapunk munkatársa, Daczó Katalin és Laczkó-Albert Elemér, Gyergyóremete polgármestere.
A könyvbemutatón Koncsag László szentegyházi plébános emlékezett Orbán Lászlóra, a kiadásról Szőcs Csaba, a Verbum Kiadó vezetője beszélt.
Daczó Katalin is személyes találkozások élményeit osztotta meg a közönséggel, szigorú emberként jellemezte a prelátust, akivel mégis „egyből talált a szó”. Eredetileg ő kérte meg az újságírót, hogy gépelje be naplójának egy részét.
Laczkó-Albert Elemérnek gyermek- és fiatalkori emlékei egyaránt vannak a 42 évig Remetén szolgáló pap bácsival. A polgármester szerint olvasása élményszámba megy mindenkinek, aki felüti a könyvet.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.