Találkozás és emlékezés

Minden évben felemelő a gyergyói fociünnep

270

Mindig várjuk ezt a napot, mert találkozhatunk azokkal, akikkel annak idején együtt rúgtuk a labdát, és akikhez rengeteg szép emlék fűz – fogalmaztak többen is az öregfiúk közül a Gyer­gyószentmiklósi Jövő által szervezett hétvégi fociünnepen. Élettel telt meg szombaton a városi labdarúgópálya, hisz a „régi motorosok” gálamérkőzése mellett az utánpótláscsapatok számára is tornákat rendeztek, amelyek színvonalára egyáltalán nem lehetett panasz.

Színvonalas meccseket játszottak a gyermekek Fotó: Rokaly Balázs

Már kora reggel elkezdődött szombaton a 2004/2005-ös korosztály nemzetközi tornája, amelyen a házigazda Jövő mellett, a Csíkszeredai FK, a Csíkszentsimoni Szefite, három kolozsvári csapat, az Egri Sportcentrum SE, illetve a budapesti REAC vett részt. A kicsik számára a műfüves pályán szerveztek bajnokságot, az öregfiúk pedig a nagypályán bebizonyították, hogy a sebesség fakult ugyan, a technikai megoldások azonban semmit sem veszítettek a régi varázsukból, amit a lelátón ülők is megerősítettek. A kilátogatók folyamatosan a régi idők gyergyói focijáról nosztalgiáztak, Publik Antal egykori edző pedig arra emlékezett vissza, amikor annak idején többször is kiszaladtak a Szent Anna-kápolnához.
– A fociünnepet akár találkozónak is lehetne nevezni, hisz a rendezvény tulajdonképpen egy nagy focicsalád találkozását takarja. Jó alkalom arra, hogy a fiatal generáció tagjai megismerjék az egykori játékosokat, és akár példaképnek is tekintsék valamelyiküket – fogalmazott a megnyitón a Jövő elnöke, Puskás István. Len Emil alpolgármester a sport által képviselt értékekre hívta fel a figyelmet beszédében, majd Portik-Hegyi Kelemen főesperes, plébános – aki maga is jól bánik a labdával – áldotta meg a rendezvényt. Számos magyarországi vendég is jelen volt, a győriek részéről pedig Dan Árpád hozott ajándékot a gyergyói klubnak.
A szombati nap a Jövő vezetősége és a jelenlegi gyergyószentmiklósi felnőttcsapat mérkőzésével ért véget, tegnap pedig az utánpótláscsapatok bajnokságának helyosztó mérkőzései zárták a rendezvényt.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.