Talajtérkép készül

Beszakadt út: gyors megoldást ígér a polgármester

174

Oroszhegy közigazgatási egységének területén körülbelül egy hete beszakadt az úttest a 34-es községi úton, Ülke és Székelyszenttamás között, a helyszínen jelenleg csak egy sávon lehet közlekedni. Jelenleg mélyfúrásokkal igyekeznek tisztázni, hogy mi okozta a megcsúszást.

Bálint Elemér Imre, Oroszhegy község polgármestere arról tájékoztatott, hogy idejében jelentették a kárt a prefektusi hivatalnak, sőt már a javítás előkészületei is elkezdődtek. Szakcég szolgáltatásait igénybe véve mélyfúrásokkal próbálják beazonosítani a csúszófelület mélységét, a munka eredményeképp szaktanulmány készül, és annak függvényében tervezik meg a helyreállítást. Várhatóan itt is mélyoszlopos vasbetoncölöpökkel stabilizálják az oldalt, akárcsak Székelyszentkirályon, az Omlás oldalában, ahol hasonló problémát sikeresen oldottak meg tavalyelőtt.
A katasztrófaesemények kivizsgálását megejtő bizottság éppen a tegnap járt a helyszínen, és megállapították, hogy a kár étéke mintegy 600 ezer lejre tehető. A polgármester reméli, hogy egy héten belül már a tervezésnek is neki lehet fogni, a költségeket a kormány tartalékalapjából kiutalt pénzből– vagy ha ez elhúzódik, akkor saját forrásokból – állják. Nemcsak az akadálytalan közlekedés biztosításáért van szükség a gyorsaságra, hanem azért is, mert az idő enyhülésével nagyszabású korszerűsítés kezdődik többek között ezen a szakaszon, és azelőtt megoldást kell találniuk a leszakadásra.
Bálint Elemér Imre polgármester arra kéri a község lakóit, hogy egyelőre a nehézgépjárművekkel használják a Székelyfancsal és Székelyszentkirály közötti összekötő útszakaszt.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek