Táborzáró

37

Július 20-án du.6 órakor zárult a 26. Kárpát-medencei Borsos Miklós Alkotótábor. A záróünnepségen az egyhetes alkotómunka termését állították ki a táborvezetők: Biró Zsuzsanna és Jakab B. Márta pedagógusok. Balázs József festőművész értékelése alapján színvonalas grafikákat, akvarelleket és kézművesmunkákat készítettek a gyerekek.
A műhelytevékenységek mellett lehetőségük volt ismerkedni a Gyergyói-medence kulturális és természeti értékeivel. Voltak Gyergyóalfaluban, Gyergyó­cso­ma­falván és megcsodálhatták a Gyilkos-tó és a Békás-szoros szépségeit. Nagy élményt jelentett a gyerekek számára a Borsos Miklós-emlékház meglátogatása Gyergyó­csomafalván, ahol láthatták a szobrászművész alkotásait.

Ezúttal köszönetünket fejezzük ki a tábor támogatóinak, akik lehetővé tették, hogy a tehetséges Kárpát-medencei fiatalok egy hetet tölthettek a Gyergyói-havasok festői környezetében: Hargita Megye Tanácsa, Communitas Alapítvány, Gyergyócsomafalvi Köz­birtokosság, Gyergyó­szent­miklósi Közbirtokosság, F&F Nyomda, K&K Bisztró és Kicsi Zsiga, Török Éva Cecília – Svédország, Székely Rita, Balázs Annamária – Gyer­gyó­szentmiklós, Gál Mária és Vargyas Ágnes – Gyergyóalfalu.

Bancsi Edit-Anna, táborszervező,  Gyergyócsomalva 2019. július 23.

Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek