Táborzáró kiállítás Sopronban

37

Nyolcadik alkalommal szer­vezte meg a Botorka Mű­velődési Egyesület 2018-ban az Egyeskő Alkotótábort. Az idei táborzáró rendezvényt, a táborban készült alkotásokat bemutató kiállítást augusztus 18-án szervezték Sopronban. A táborba Erdélyből, a Felvidékről és Magyarországról érkeztek a résztvevők. Egy hetet töltöttek el együtt, július 16–22. között, szoros barátságok is létrejöttek.
A táborban készült alkotásokat idén is két kiállításon tekinthette meg a művészetek iránt érdeklődő közönség, július 21-én Balánbányán és augusztusban Sopronban, a Várkerület Galériában.
A soproni kiállítás ünnepélyes és családias hangulatú megnyitóján Füzi Edit, a Soproni Képzőművészeti Társaság titkára köszöntötte a megjelenteket, majd Filep Márk, Sopron Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője, Rozmán Zoltán rajztanár, a tábor művészeti vezetője és Mihály Csaba, a Botorka Művelődési Egyesület elnöke osztotta meg gondolatait.
A megnyitón Mihály Csaba, a Botorka Művelődési Egyesület elnöke köszönetét fejezte ki azért, hogy idén is lehetőségük nyílt Sopronban is bemutatni az Egyeskő Alkotótáborban készült munkákat és örömét fejezte ki, hogy a már hosszú évekre visszatekintő együttműködés Sopron és a Botorka Művelődési Egyesület között továbbra is töretlen, és remek bemutatkozási lehetőséget biztosít a fiatal művészek számára. Habár közel ezer kilométer választja el a soproni és a felcsíki régiót, a balánbányai Botorka Művelődési Egyesület szoros kapcsolatot tart a soproni és környékbeli művészeti intézményekkel. Az együttműködés eredményeképpen, immár sorozatban harmadik alkalommal szervezik meg közösen az Egyeskő Alkotótábort.
A megnyitó után az érdeklődők megtekinthették a többféle technikával készült képeket, amelyek közül sok igazán elbűvölte a közönséget, hiszen remek alkotások születtek ebben az esztendőben is.

Mihály Csabaa Botorka Művelődési Egyesület elnöke, Balánbánya

A rendezvényt támogatta Hargita Megyei Tanácsa, a Bethlen Gábor Alap és a Communitas Alapítvány.
Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.