Táblagépek Farkaslaka diákjainak

Minden gyereknek joga van a tanuláshoz

126

Ugyan az oktatási minisztérium laptoppal vagy táblagéppel tervez ellátni őszig minden olyan tanulót, akinek nincs még ilyen készüléke, a farkaslaki önkormányzat máris beszerezte ezeket az eszközöket, hiszen nélkülözhetetlenek a távoktatásban. A községben 35 diák kapott táblagépet és internetcsomagot.

Most már minden diák bekapcsolódhat a távoktatásba. Idejében léptek                             Fotó: Facebook

Kovács Lehel polgármester, Farkaslaka község ön­kormányzata nevében át­adta a táblagépeket (tableteket) a farkaslaki iskola vezetőségének, akik a napokban juttatják el a rászoruló diákoknak. A tanfelügyelőség kezdeményezésére a helyi általános iskola vezetősége, az osztályfőnökök a tanítónőkkel közösen felmérték és összesítették, hogy Farkaslaka községben hány tanulónak, diáknak van szüksége a digitális oktatáshoz nélkülözhetetlen eszközre. A felmérés után kiderült, hogy a községben 35 családban nincs semmiféle digitális eszköz, ami a jelenlegi digitális oktatáshoz szükséges lenne. Farkaslaka község önkormányzati testülete ezután vásárolta meg ezeket az eszközöket, amelyeket kézbesítettek az iskola vezetőségének. Ezen a héten – miután a szakemberek feltöltik a szükséges oktatási programokat a táblagépekre és a mobilinternet hozzáférést is biztosítják – átadják majd ezeket használatba a tanulóknak és szüleiknek.
– Farkaslaka községben 560 gyerek tanul, közülük 35 diák szorult támogatásra. A táblagépeket és az ezekhez járó internetkártyákat használatba adtuk, s ha majd az állam is elküldi a táblagépeket, akkor majd ezek visszakerülnek az önkormányzat használatába. Az egyik szolgáltató éppen az online oktatás apropójára egy nagyon kedvezményes ajánlatot adott, az internet mellett a táblagépet is biztosította. A költségvetésben éppen volt szolgáltatásokra pénzünk, és nem kellett módosítást eszközölnünk. Igyekeztünk, hogy minden gyereknek a tanuláshoz való joga biztosítva legyen, hiszen ezt a tanévet mindenkinek be kell fejeznie – mondta Kovács Lehel polgármester.
A község vezetője szerint a településeken jól működik az online oktatás, a tanárok az akadályokat legyőzve átálltak a távoktatásra. A község minden településén – kivéve Kisfaludot és Szencsedet – működik elemi iskola és óvoda, Farkaslakán és Szentléleken pedig általános iskola is.
A nyolcadikos és végzős diákoknak a polgármesteri hivatal a vizsgák időszakára maszkot és kesztyűt biztosít – tudtuk meg a polgármestertől.

Nagyálmos Ildikó

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.