Szülőknek szerveznek programokat: Hároméves a Ditrói Fészek

92

Rendszerint sokan vesznek részt a ditrói édesanyák által szervezett programokon

Az év utolsó két hónapjában sokféle programmal készül a gyergyóditrói édesanyák civil csoportja. Előadásokra, beszélgetésekre hívják a kisgyermekes szülőket, ahol szakemberektől szerezhetnek hasznos információkat, de a születésnapokat is megülik.

November végén hároméves lesz a Ditrói Fészek, ezt november 30-án a Katalin-napi Zsibongóval ünneplik. Az eseményen Mickey és Minnie egér zenés produkcióval fogja szórakoztatni a jelen lévő gyereksereget, a Brill Dance táncstúdió jóvoltából. Ezenkívül a szokásos játszósarok, kézműves-foglalkozások színesítik az eseményt, a felnőtteket pedig a jelen lévő kézműves árusok ünnepi díszei várják – mondta Puskásné Horváth Zsófia a csoport vezetője.
A születésnap előtt is szerveznek programokat, legközelebb pénteken 18 órától dr. Kraft Hunor csíkszeredai szülész-nőgyógyász szakorvost látják vendégül a gyergyóditrói kultúrház konferenciatermében. Mitől leszünk boldogok, és hogy jön ide a születés? – ilyen és hasonló kérdéseket boncolgat majd az előadó. Szintén e hónapban közösen a ditrói Csigabiga Óvodával egy 4 alkalmas képzést hirdettek családsegítő óvodapedagógusok vezetésé­vel 3–7 éves gyerekek szüleinek Neveljünk együtt! címmel. Ennek célja a szülő és gyermek közötti jó kapcsolat megteremtése, magatartászavarok megelőzése.
A közelmúltban szervezett programjuk annyira jól sikerült, hogy ezután havonta megismétlik a Gyergyói-medence más-más településein: szoptatástámogatás képzéseken részt vett hölgyeket hívtak meg beszélgetésre, december elején pedig hasonlóra készülnek Gyergyóalfaluban. Az anyukák feltehetik szoptatási nehézségekkel kapcsolatos kérdéseiket, hogy segítséget kapjanak ebben a témakörben is.
Decemberben több más rendezvény is lesz. Harmadikán Miért beteg a gyerekem? címmel tart előadást Sebestyén Lázár pszichológus a kultúrház konferenciatermében.
December 23-án, hétfőn ünnepre hangoló estére hívják az érdeklődőket.
– Megénekeljük e szent időt az őseinktől ránk maradt dallamok nyomán, amelyek a hangulatukkal közelebb visznek a karácsonyi időszak mélyebb megéléséhez. A régi embernek mindenre volt legalább egy éneke, amit az adott élethelyzetben énekelt – mondta Ferenczi Melinda, az est meghívottja, aki rég elfeledett karácsonyi dalokat tanít.
December 28-án, délután 3-tól pedig Ferenczi Melinda karácsonyi ünnepkörről szóló könyvbemutatóján vehetnek részt az érdeklődők. Ezeken kívül a havonta jelentkező programok sem maradnak el.
A Ditrói Fészek összes programjára ingyenes a belépés, köszönhetően a támogatóknak és a Ditrói Kulturális Egyesület segítségének, azonban adománygyűjtő dobozba bárki tehet pénzt, ezzel támogathatja a négy hónapos SMA1 betegségben szenvedő Olyus Noel Róbert gyógyulását.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek