Szülőknek segítenek

Újraindul a támogató csoport

27

A csíksomlyói székhelyű KALOT Egyesület Lelkigondozói Szolgálata ebben az évben is támogató csoportot indít 1–8. osztályos tanulók szülei számára. A lassan három éve visszatérő program lehetőséget kínál a tanulási nehézségekkel és iskolai problémákkal küzdő gyermekek szüleinek a tapasztalatok megvitatására és új perspektívák felismerésére. Az érdeklődők február 15-ig jelentkezhetnek.

A csíksomlyói székhelyű KA­LOT Egyesület Lel­ki­gon­dozói Szolgálata ebben az évben is támogató csoportot indít tanulási nehézségekkel és iskolai problémákkal küzdő gyermekek szülei számára. A harmadik alkalommal induló foglalkozás lehetőséget kínál az érintett 1–8. osztályos tanulók szüleinek a tapasztalatok megvitatására és új perspektívák felismerésére.
Bodor Éva pedagógus és lelkigondozó egyben a támogatói csoport vezetője is. Lapunk megkeresésére elmondta: az idei ütemtervet a szülők igényeinek megfelelően alakítja ki. Megjegyezte: a tavalyi tapasztalatok azt mutatják, hogy főként a serdülőkorral kapcsolatos problémák kezelése foglalkoztatja az érintett szülőket.
– Azért fontos az, hogy a hasonló problémákkal küzdő emberek megbeszéljék a tapasztalataikat, mert így egymástól is tanulhatnak. Az iskolai problémákkal és tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek jellemzően nehezebben tudnak alkalmazkodni, és a szüleik sokszor nem tudják, hogyan segítsenek nekik. Ezért is jött létre a támogatói csoport – mondta Bodor Éva, megjegyezve: megértő közegben várják az érdeklődőket.
A nyugalmazott pedagógus a Hargita Népének elmondta: szeretné, ha csatlakozna kezdeményezéséhez egy tanügyben dolgozó lelkigondozó.
– Ketten sokkal jobban tudnánk végezni ezt a munkát. Tudniillik a tanulási nehézségek egy sor másik problémát is előidéznek, és jó lenne, ha rajtam kívül még lenne valaki, aki szakszerű tanácsokkal látja el a szülőket – jelentette ki Bodor Éva.
A találkozók során nemcsak egymással ismerkednek majd a jelenlévők, de a szakirodalomban megnevezett nevelési segédanya-
gokkal is. Az érdeklődőket havonta egyszer, keddenként várják a Szent Ágoston-templom hittantermében. A találkozók júniusig tartanak. Jelentkezni február 15-ig lehet a 0742–766542 telefonszámon, valamint a bodoreva5312@freemail.hu e-mail-címen.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek