Szülőfalujában méltatták Simó Csabát

Átadták a Máréfalváért-díjat

313

Máréfalváért-díjat adott át szombaton a Kőlik Hagyományőrző Egyesület Simó Csaba operatőrnek, aki önkormányzati képviselőként és egyháztanácstagként közéleti feladatokat is ellát a községben. A Magyar Televízió operatőrét kolléganője, Magyari Tekla újságíró, televíziós riporter méltatta.

Simó Csaba. Amikor az operatőr kerül rivaldafénybeFotó: Mihály László

A máréfalvi Kőlik Hagyományőrző Egyesület minden évben kitünteti azokat a személyeket, akik a helyi közösségért dolgoznak, munkájukkal példát mutatnak mások számára. Simó Csaba operatőr is ilyen, derült ki Magyari Tekla méltatásából.
– Neki köszönhetően láthatja a Kárpát-medence magyarsága a Duna Tévében, az m1-en, az m5-ön vagy akár az Echo tévében Máréfalva székely kapuit, házszentelő, disznótoros vagy éppen kalákás hagyományait, munkája révén vitte hírét a kemencében sült házikenyérnek, a karácsonyi töltelékes káposztának, de a máréfalvi túrós lepénynek, a Rozettának és a Kőlik Hagyományőrző Egyesület tevékenységének is. Mindezt úgy, hogy közben soha, egyetlen percig sem feledkezik meg a segítségnyújtásról, a szülőfalujával járó kötelezettségeiről sem – fogalmazott Magyari Tekla. Amint mondta, munkájuk során rengeteg érdekes, olykor neves emberrel is találkoznak, esetenként barátságba is kerülnek. Ha valahol követendő, jó példával találkoznak, Simó Csaba a megszerzett információkat mindig hazahozza, tolmácsolja falustársainak, esetenként a helyi önkormányzat elé terjeszti.
A munkaszeretet, a maximalizmus, a szépre való törekvés, a művészi hajlam már munkája része, s ezen erényekből közvetlenül, avagy közvetve, a máréfalviak is nap mint nap részesülnek – állt a méltatásban.
Magyari Tekla kiemelte: öröm látni a máréfalvi közösség élni akarását, és azt, hogy nem felejtik el elismerni, értékelni az elöljárók mögötti háttérembereket. Még a kamera árnyékába bújó, olykor „láthatatlanokat” sem. Mert a Simóhoz hasonló láthatatlan embereknek köszönhetjük, hogy szűkebb és tágabb környezetünkben láthatóvá tesznek bennünket – mondta.
A rendezvényen – a díjazott meglepetésére – egy filmes összeállítást is levetítettek Simó Csaba munkáiból, ugyanakkor a helyi kórus is közreműködött.

Nagyálmos Ildikó

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek