2021, január 22, péntek.
custom_html_banner1

Szülészetlátogatás: Közeledik a 100.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház a Csíki Anyák Egyesületével partnerségben 2019. december 14-én megszervezi a 84. szülészetlátogatást az intézményben. Az eseményen a várandós kismamák és kísérőik megismerkedhetnek a szülészeti és újszülött-gyógyászati ellátás folyamatával, a szülőszoba csapatával, és meglátogathatják a szülőszobákat is.

Aszülészetlátogatás a Csíki Anyák Egyesületének kezdeményezésére, a szülészeti osztály közreműködésével indult, a szombati immár a 84. ilyen esemény lesz. A szervezést mostantól teljes mértékben átvállalta a kórház. Dr. Konrád Judit, a Hargita Megye Tanácsa által működtetett intézmény menedzsere rámutatott: a kórház saját feladatának tekinti a jövőben a látogatások szervezését és lebonyolítását, amellett, hogy a rendezvény népszerűsítésében továbbra is számítanak a Csíki Anyák Egyesületének segítségére.
Tiboldi Bea, a Csíki Anyák Egyesületének elnöke rámutatott, a kórházzal együtt hét éve kiemelten hasznosnak tartják ezt a szolgáltatást.
– Akárcsak a kezdetekkor, most is azt gondolom, hogy hiánypótló lehetőség ez a legtöbb kétórás esemény, melyre örömmel jönnek a fiatal párok, a többedszerre szülő édesanyák, és olyanok is, akik kíváncsiak a megújult szülészeti osztályra, a szülőszobára, műtőre. Minden érdeklődőt szeretettel várunk, érdemes bátran feltenni a kérdéseket, hiszen ezek megválaszolása lesz az alapja egy jó kapcsolatnak az édesanyák és az intézmény között – fejtette ki. Tiboldi Bea kiemelte: a szülészetlátogatás országos szinten példaértékű kezdeményezés, különösen, hogy elindítása egy civil szervezet közbenjárásának köszönhető.
A szombati szülészeti látogatást a várandósság harmadik trimeszterében lévő kismamák és kísérőik számára ajánlják. A találkozó 10 órakor van, a kórház Dr. Kelemen József Könyvtárában: a kismamákat és kísérőiket az ügyeletes szülész-nőgyógyász szakorvos, dr. Kraft Hunor Norbert köszönti, majd Koncsag Zsuzsanna szülésznő vázolja fel a szüléssel kapcsolatos kórházi tudnivalókat. Az újszülöttek ellátásáról dr. Füstös Annamária neonatológus szakorvos beszél, majd Kiss Gyöngyi, a szülészeti osztály főnővére mondja el a gyermekágyi időszak tudnivalóit. A résztvevők egy szórólapon megkapják a kórházi csomaggal kapcsolatos információkat is. Tulit-Incze Ágnes, a szülészeti-nőgyógyászati osztály pszichológusa tanácsadási lehetőséget kínál fel a várandós kismamáknak.
A beszélgetés után az érdeklődők megtekinthetik a kórház szülészeti osztályát.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,341RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb