Szűkülő időpont

Ekkor kezdődik a kézilabdaidény

30

A Román Kézilabda Szövetség elkészítette a 2020/2021-es idény első fordulójának menetrendjét. Ez alapján a férfiak augusztus 19-én, míg a nők augusztus 27-én kezdenek. Ennek fényében a másodosztály döntő tornájára július végén, augusztus elején kerülhet sor.

Egyre szűkülő időpont a Szejke SK számára                                                                              Fotó: kezilabda.ro

Elkészítette a női (Virágok Ligája) és a férfi (Bölények Ligája) élvonalbeli bajnokságok első fordulóinak párosításait a Román Kézilabda Szövetség (FRH). A kiírást a férfiak kezdik hamarabb, pontosabban augusztus 19-én, majd a hölgyek augusztus 27-én lépnek először pályára hivatalos mérkőzésen.
Mindkét kiírásban 16-16 alakulat fog indulni, ami két csapattal többet jelent az elmúlt szezonok viszonylatában, köszönhetően annak, hogy a hátunk mögötti idényben nem volt kieső. A szakszövetség célja viszont az, hogy a 2021/2022-es idénytől visszatérjenek a 14 csapatos kiírásokhoz, így négy-négy kieső lesz a szezon végén.
A női és a férfi bajnokságok időpontjának megszabása egyben azt is jelenti, hogy már azt megelőzően le kell tudni a másodosztály döntő tornáit, ahol a 8-8 csapat lesz érdekelt. A döntő tornán érdekelt alakulatok július 15-ig kell választ adjanak, hogy vállalják-e a megmérettetést. Mindezek fényében valószínűsíthető, hogy a tornára július végén vagy augusztus elején kerül sor.
A szakportálok a férfiak mezőnyében a CSU Suceavát és a kisebb anyagi gonddal küszködő Székelyudvarhelyi Szejke SK-t tartják esélyesnek a feljutásra, míg a hölgyeknél a CSM Galacot, a Dacia Mioveni-t és a Konstancai Neptunt.

Az 1. forduló műsora

Bölények Ligája (augusztus 19.): Resicabányai VSK – CSM Focșani, Bukaresti CSM – a selejtező torna 1. helyezettje, Konstancai HC Dobrogea Sud – Bákói CSM, Dunărea Călărași – HC Buzău, Nagybányai Minaur – CSM Vaslui, Temesvári Poli – Tordai Potaissa, Bukaresti Steaua – a selejtező torna 2. helyezettje, Fogarasi VSK – Bukaresti Dinamo.

Virágok Ligája (augusztus 27.): SCM Craiova – SCM Râmnicu Vâlcea, a selejtező torna 3. helyezettje – Kolozsvári U, a selejtező torna 1. helyezettje – Nagydisznódi Măgura, SCM Gloria Buzău – Bukaresti CSM, a selejtező torna 2. helyezettje – Dunărea Brăila, HCM Slobozia – Besztercei Gloria, Zilahi HC – Nagybányai Minaur, Bukaresti Rapid – CSM Slatina.

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.