Szűkös kerettel tisztes helytállás

77

Nem sikerült pontot itthon tartania a Csíkszeredai Sportklubnak a két hétvégi jégkorong Erste Ligás mérkőzésén a liga két legjobb alakulata, a DVTK Jegesmedvék, illetve a MAC Budapest ellen. Utóbbi meccsen röpültek a sálak, sapkák, illetve a kesztyűk a Sportklub karitatív akciójára.

Tisztességgel küzdöttek a csíkiak, de most pontokkal nem gazdagodtak Fotó: László F. Csaba

Borzasztóan nehéz meccsek elé nézett hétvégén a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, amely az Erste Liga éllovasait látta vendégül, azaz a DVTK Jegesmedvéket, illetve a MAC Budapestet. A neves ellenfelek játékereje mellé társult még az is, hogy a kék-fehérektől kulcsjátékosok hiányoztak, mint Potapov, Szcsasztlivij, Valchar, az ifi válogatottba behívott Rokaly Sz., Casaneanu, Sándor, vagy épp Brnak, illetve Papp. Brnak a Miskolc, míg Papp a MAC ellen nem tudott jégre lépni.
A hiányzók és a felforgatott hadrend ellenére mindkét összecsapáson tisztességgel küzdött a kék-fehér alakulat. A Miskolc elleni nyitómeccs eleje viszont a vendégekről szólt, de fölényük gólokban nem jelentkezett. Sőt a Sportklub szerzett gólt, első emberelőnyét kihasználva. Ekkor ritmust váltott a DVTK, és azonnal szépített, majd teljesen átvették a játék irányítását. A felállás nem változott a második felvonásra sem, amikor a kék-fehérek ellentámadásokból voltak veszélyesek, de azok nem értek célt. Ami kimaradt egyik oldalon, bement a másikon, és a DVTK a javára fordította a meccs állását. Az utolsó harmad közepén nagyon közel állt a Sportklub az egyenlítéshez, de ezt is átvészelték a miskolciak, hogy végül egy újabb találattal lezárják a meccset.
Szombat este újfent nehéz dolga volt a csíki alakulatnak, és bár jó tempó mellett kevés helyzetet hozott a MAC elleni első húsz perc Antal Zsombor góljával, mégis vezettek a hazaiak. Ekkor röpültek a sálak, kesztyűk, illetve a sapkák a jégre a Sportklub által meghirdetett karitatív akcióra. A téli ruhákat a megyei gyermekvédelemnek ajánlották fel. A második felvonás elején nagy lehetőséget kapott a Sportklub, amikor egymás után kétszer játszhattak előnyben, amelyek kihasználatlanul maradtak. A MAC ritmust váltott, az ő akaratuk érvényesült, amelyhez két gól is párosult. A harmad végét viszont a játékvezetők szétfújták, ahogy a nagy könyvben meg van írva. A záró felvonás gólparádét hozott. A MAC rendre ellépett kettővel, de a Sportklub zárkózott folyamatosan, és bár közel voltak az egyenlítéshez, a MAC behúzta a meccset.
A Sportklub újabb nehéz hét elé néz, hiszen hétfőn és kedden román bajnoki meccsek várnak rájuk a Bukaresti Steaua ellen, hogy szerdán elutazzanak az újabb magyarországi túrájukra, amikor a Ferencváros, illetve a Dunaújváros otthonában igyekeznek helytállni és pontokat rabolni.

[box type=”shadow” ]Eredmények, Erste Liga

Péntek: Brassói Corona – MAC Budapest 1–2 (0–1, 0–0, 1–1) /Tranca (55.), illetve Brown (4.), Dansereau (45.)/; Vienna Capitals II. – Dunaújvárosi Acélbikák 1–5 (1–1, 0–2, 0–2) /Maxa (11.), illetve Nageler (11.), Izacky (24.), Novotny (35.), Silló (55.), Orbán (59.)/; Csíkszeredai Sportklub – DVTK Jegesmedvék 1–3 (1–1, 0–1, 0–1) /Golovin (13.), illetve Pavuk (14.), Kulmala (36.), Hajós (53.)/; Fehérvári Titánok – Ferencvárosi TC 3–2 (1–1, 0–0, 2–1) /Reiter (19.), Schoenmakers (42.), Imre (52.), illetve Bödök (1.), Tendler (58.).
Szombat: Csíkszeredai Sportklub – MAC Budapest 3–4 (1–0, 0–2, 2–2) /Antal Zs. (17.), Golovin (44., 53.), illetve Brown (28.), Bodó (29., 48.), Orban (44.)/; Vienna Capitals II. – Újpest 4–6 (0–1, 2–2, 2–3) /Loik (21.), Ranftl (28.), Thalhammer (49.), Schlögl (54.), illetve Frolik (15., 39.), Nagy (32.), Sikorcin (46.), Turbucz (48.), Dósa (60.)/; Brassói Corona – DVTK Jegesmedvék 0–3 (0–1, 0–0, 0–2) /Kulmala (14.), Miskolczi (53.), Vas J. (59.)/.
Ma a Dunaújváros – Titánok (21), míg kedden a DVTK – MAC (19.30) találkozókra kerül sor.

Eredmények, román bajnokság
Szombat és vasárnap: Bukaresti Steaua Rangers – Galaci Dunărea 2–9 (1–3, 1–3, 0–3) és Galaci Dunărea – Bukaresti Steaua Rangers 9–6 (3–2, 3–1, 3–3).
Hétfőn és kedden este 18.30-tól a Csíkszeredai Sportklub – Bukaresti Steaua Rangers találkozókra kerül sor. A kedd esti találkozón a Steaua lesz a rendező.[/box]

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek