Szórványvasárnap orgonaszóval

50

Ünnepre gyűltek össze Csíkszeredában a Hargita megyei evangélikusok június első vasárnapján: a megyében csak mintegy 160 lelket számláló, szórványnak számító közösség közösen tartott, már hagyományosnak is nevezhető istentiszteletén részt vettek a csíki, udvarhelyi és gyergyói térségek evangélikus-lutheránus hívei. A jelenlevőket Nt. Nagy Adél helyi lelkész köszöntötte, aki az igehirdetésre Nt. Bandi Attila halmágyi lelkészt kérte fel. Az istentisztelet közös úrvacsoraosztással zárult, amelyet szeretetvendégség követett.
A közös istentisztelet kitűnő alkalmat adott arra is, hogy ünnepélyesen megszólalhasson a templom új orgonája, amelyet az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőhöz benyújtott sikeres pályázat keretéből vásároltak. Az új hangszer nemcsak a liturgia színvonalát emelte Kerekes János sepsiszentgyörgyi kántor közreműködésével, hanem dr. Bodó László előadásában Bach-zeneszámok is felcsendültek a templom falai között, amelyhez csatlakozott Jóni Renáta IX. osztályos tanuló furulyajátéka.
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőhöz benyújtott pályázat az orgonán kívül még médiafelszerelés vásárlását is lehetővé tette, így a csíkszeredai evangélikus egyházközség még egy laptopot, egy vetítőt és egy vetítővásznat is kapott. A fejlesztés célja a helyi közösség összetartozásának erősítése közös, egyházon kívüli tevékenységek szervezése által. A kedd délutánra havi rendszerességgel tervezett filmklub első bemutatóján a meghívottak a reformáció közelgő 500. évfordulójára való tekintettel a Luther című filmet tekintették meg.

Koszta Csaba János, Csíkszereda

Dr. Bodó László orgonál
Dr. Bodó László orgonál
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.