Szoros mérkőzéseken vereség Hetedik marad a GYHK

22

A jégkorong Erste Liga alapszakaszának alsóházában minden lényeges kérdés eldőlt, csupán a felsőházban történhetnek változások. A Gyergyói HK ugyan szoros meccseket játszott a Ferencvárossal és az Újpesttel, de mindkétszer vereséget szenvedett. A Sportklub egy győzelemmel és egy vereséggel tért haza Magyarországról.

Kevés helyzetéből 3 gólt szerzett az Újpest a GYHK ellen                                                      Fotó: GYHK facebook

Két-két meccset játszott a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói HK a jégkorong Erste Liga alapszakaszában. Előbbiek idegenben, míg utóbbiak hazai környezetben.

Két meccs, három pont
A Jason Morgan – Hozó Levente edzőpáros felforgatott hadrendben állt ki a Dunaújvárosi Acélbikák elleni találkozóra, ami nem is csoda, hiszen a Csíkszeredai Sportklub már az év elején bebiztosította első helyét az alapszakaszra. A trénerek változtatták a sorösszeállításokat, de ez még az Acélbikák ellen sem igazán jött be. Bár szoros meccset játszott a Sportklub, ahol több lehetősége volt, mint ellenfelének, ám a védelmi megingásokat a DAB büntette. 2–2-ig fej fej mellett haladtak a felek, de a záró felvonás elején két kontrából a hazaiak két gólt szereztek, eldöntve a mérkőzést. Érdekesség, hogy a Sportklub mindkét gól előtt kapuvasat talált, és onnan fordult le a DAB.
Másnap a Fehérvári Titánok vendégei voltak a kék-fehérek, akik kétszer is kétgólos hátrányba kerültek a találkozó folyamán. A csíkiak viszont a meccs második felére felébredtek, és zsinórban szerzett hat góllal behúzták a győzelmet.

Harcos összecsapásokon két vereség
A Gyergyói HK nagyon nehéz meccsek elé nézett hazai környezetben, hiszen a címvédő Ferencváros és az egyre jobb formába lendülő Újpest látogatott Gyergyószentmiklósra.
A GYHK elsőre nagyon kiegyenlített játékot mutatott a Fradival, a vezetést is megszerezték, de egy hátrányos góllal egyenlített az ellenfél. A második felvonásban sem változott a játék képe, hogy a meccs feléhez közeledve a vendégek két góllal meglépjenek. Igyekezett a GYHK, de nem talált fogást a vendégeken, akik végül 3–1-re behúzták a meccset.
A szombati GYHK – Újpest mérkőzésnek az volt a tétje, hogy a két csapat közül ki indul több ponttal a középszakasz alsóházában. A GYHK nagyon belekezdett, egyértelműen uralta a játékot, de a korong nem akart túljutni Duscheken. Sőt, az Újpest büntetett: előbb az első, majd a második harmadban is. A GYHK nem adta fel, és a harmadik harmad elején, öt perc alatt, egyenlített. Három percre rá jött a hidegzuhany. A játék képével ellentétben Benk újabb gólt szerzett a liláknak, és ezt az előnyt megőrizték a meccs végéig.
Ezzel eldőlt, hogy a középszakasz alsóházába az Újpest 6, míg a GYHK 4 pontot visz.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek