Szoros meccsen vereség

Nem sikerült a győzelem

20

Habár a végéig keményen küzdött, nem sikerült győznie a VSK Csíkszeredának a hazai férfi kosárlabda-bajnokság középszakaszának negyedik fordulójában. A csíkiak idegenbeli, Rapid elleni mérkőzése végig kiélezett volt, ám a véghajrában annak ellenére, hogy megvolt a VSK-nak az esélye a sikerre, három ponttal a fővárosiak nyertek.

A VSK Csíkszeredának nem sikerült Bukarestben legyőznie a Rapidot Fotó: László F. Csaba / Archív

Izgalmas, szoros mérkőzésen szenvedett vereséget szombaton délután a VSK Csíkszereda a férfikosárlabda bajnokság középszakaszának negyedik fordulójában. Noha a győzelemért utazott a fővárosba a csíki csapat és az utolsó pillanatokig meg volt a győzelmi esély, a Rapidnak sikerült három ponttal legyőznie Lászlófy Botond tanítványait. A fővárosiak Michael Hope-nak köszönhetik sikerüket, aki 37 ponttal járult hozzá a Rapid győzelméhez.
A szombati meccsen a csíkiak találtak először a gyűrűbe, de a Rapid fordítani tudott, innentől egyik csapatnak sem sikerült három ponttal elhúznia ellenfelétől, az első negyed pedig döntetlennel zárult. A második játékrész is sokáig szoros volt, igaz, a hazaiaknak sikerült kilencpontos előnyt kiharcolniuk, de a nagyszünetig ezt is ledolgozta a VSK Csíkszereda, így pihenőre döntetlennel mehettek a csapatok.
A fordulást követően a csíkiak jól kezdtek és hat percig vezettek is, ám előnyük háromnál nem volt több, a hazaiak pedig bekeményítettek és egyenlítettek, majd a fordítás is sikerült nekik, igaz, ekkor annyi segítséget kaptak a játékvezetőktől, amennyi a hazai pályán játszó gárdát illeti. Kétszer is sikerült ötpontos előnyt kiharcolnia a Rapidnak, ám a csíkiak háromra felzárkóztak a harmadik negyed végéig.
Az utolsó játékrészben egy és öt pont között ingadozott a hazai­ak előnye, de a negyed közepén másfél perc alatt ez kilencre nőtt, ám a csíkiaknak sikerült ezt lefaragni, így az utolsó perc hárompontos Rapid-vezetéssel kezdődött. Magusar, Damian és Pierce viszont sokáig életben tartotta a csíkiak győzelmi esélyét, ugyanis a hazaiak mindössze két ponttal vezettek még fél perccel a meccs vége előtt, Hope ugyan egy szabaddobást értékesített és háromra nőtt a Rapid előnye, ám a csíkiak támadhattak, azonban elvesztették a labdát, így a házigazdák még kettőt rá tudtak tenni a különbségre, az utolsó másodpercben Olariu pedig csak faragni tudott ebből.
– Két egyforma csapat nagyon jó meccset játszott, sajnos mi húztuk a rövidebbet. Voltak hibáink védekezésben és támadásban is, amit elkerülhettünk volna. Egyik csapat sem tudott túl nagy előnyt kiharcolni, talán ha ez sikerült volna nekünk, akkor meglehetett volna a győzelem. Hét meccsünk van még a középszakaszból, és ahhoz, hogy az első négyben zárjunk, nemcsak hazai, hanem idegenbeli sikerekre is szükségünk van – mondta a szombati meccs után Lászlófy Botond, a VSK Csíkszereda edzője.
A második fordulóból elnapolt Târgu Jiu elleni, idegenbeli küzdelem a következő találkozó, amelyen a VSK Csíkszereda pályára lșp a bajnokságban, a meccset február 23-án rendezik. Legközelebb március első hétvégéjén játszik hazai közönség előtt a csíki csapat, a piros-fehérek a VSK Focșani-t fogadják.

Eredmények
Férfikosárlabda ob., középszakasz: Kék csoport, 4. forduló: Bukaresti Rapid – VSK Csíkszereda 89:86 (21:21, 21:21, 19:16, 28:28). A csíki pontszerzők: Pierce 26 (2×3), Simeunovic 22 (3×3), Magusar 12 (1×3), Damian 9 (1×3), Movileanu 9 (1×3), Olariu 5, László Arnold 3 (1×3).
További eredmények: VSK Máramarossziget Târgu Jiu 97:83, VSK Marosvásárhely – VSK Focșani 76:56.
Az állás: 1. Marosvásárhely 43 pont (21/1), 2. Máramarossziget 37 p. (15/7), 3. Focșani 35 p. (13/9), 4. Târgu Jiu 32 p. (11/10), 5. Rapid 32 p. (10/12), 6. VSK Csíkszereda 29 p. (8/13).

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek