szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Szoros meccseket játszott a Corona

A Gyergyói Hoki Klub után a Brassói Corona is letudta első felkészülési meccsét, méghozzá zsinórban hármat. A gyetvai felkészülési tornán a Cenk alattiak három szlovák extraligás ellenfelükből egyet megvertek. A GYHK ugyanakkor nyilvánosságra hozta a hónap végén sorra kerülő Gyilkos-tó Kupa pontos menetrendjét.

Közeledik az első GYHK – Sportklub mérkőzés ideje Fotó: jkb.hu

Zajlott az élet a három erdélyi jégkorongcsapatnál a hétvégén: a Brassói Corona Gyetván vendégeskedett egy nemzetközi tornán, a Gyergyói Hoki Klub nyilvánosságra hozta a Gyilkos-tó Kupa menetrendjét, míg a Csíkszeredai Sportklub újabb légióst jelentett be.

Háromból egy
A Brassói Corona a hétvégén egy gyetvai nemzetközi felkészülési tornán szerepelt, ahol zsinórban három szlovák extraligás ellenféllel mérte össze erejét. Előbb a szlovák U20-as válogatottal, majd a házigazda Gyetvával és végül a Liptószentmiklóssal.
A Corona a szlovák ifikkel gólgazdag összecsapást tudott le, ahol fej fej mellett haladtak a felek. Pár perccel a vége előtt a Corona még vezetett, ám ekkor az ifik egy perc alatt kettőt lőttek, megfordítva az állást. A Gyetva ellen nem igazán ment a brassói támadójáték, így nem csoda, hogy vereség lett a vége. Zárásként Liptószentmiklós következett, akik ellen az első harmad ezúttal sem sikerült jól, és a felvidéki alakulat kettővel lépett meg. A folytatás annál jobban ízlett Július Pénzesnek, hiszen csapata uralta a játékot, hogy végül a mérkőzés utolsó percében egyenlítsen. A szétlövésekben pedig parádéztak, és behúzták a győzelmet.

Zárónapon lesz a székely rangadó
A Gyergyói Hoki Klub kiközölte a négycsapatos Gyilkos-tó Kupa menetrendjét, amelyen a házigazdák mellett a Csíkszeredai Sportklub, a Fehérvári Titánok és a Bukaresti Steaua lesz érdekelt. A székely rangadó a torna csúcspontja lesz.
A műsor: augusztus 30.: Csíkszeredai Sportklub – Fehérvári Titánok (16); Gyergyói HK – Bukaresti Steaua (19); augusztus 31.: Csíkszeredai Sportklub – Bukaresti Steaua (16); Gyergyói HK – Fehérvári Titánok (19); szeptember 1.: Fehérvári Titánok – Bukaresti Steaua (16); Gyergyói HK – Csíkszeredai Sportklub (19).

Hetedik légiós: Belov
Hét légióssal vág neki a soron következő idénynek a Csíkszeredai Sportklub, amely szombaton bejelentette, hogy meghosszabbítja Vjacseszlav Belov szerződését, aki így harmadik idényét kezdheti a kék-fehéreknél.
A kék-fehérek 36 esztendős, roppant tapasztalt hátvédje harmadik idényét kezdheti meg Csíkszeredában. „Remek lövőerővel rendelkező hátvédünk az elmúlt két szezonban nagy erősségünk volt, stabilitást adott, és a folytatásban is ezt várjuk tőle” – írják a klub közösségi oldalán.
Belov a hetedik légiósa a Spotklubnak, miután korábban már bejelentették a kapus Maxim Szamankov, a hátvéd Gyenisz Kuljas, illetve a csatár Kurtis McLean, Evan Brophey, Josh Shalla és Rod Pelley leigazolását. Az idei évtől viszont Andrej Taratukhin és Radim Valchar nem számítanak légiósnak, hiszen ők még tavasszal megkapták a román állampolgárságot.
A kanadai légiósok, illetve Szamankov már Csíkszeredában van, míg Belov a hónap végén érkezik Taratikhinnal egyszerre. Kuljas várhatóan a Gyilkos-tó Kupára érkezik, amennyiben a vízumproblémái megoldódnak.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb