2021. június 12, szombat.
Hirdetéscustom_html_banner1

Szoros meccseket játszott a Corona

A Gyergyói Hoki Klub után a Brassói Corona is letudta első felkészülési meccsét, méghozzá zsinórban hármat. A gyetvai felkészülési tornán a Cenk alattiak három szlovák extraligás ellenfelükből egyet megvertek. A GYHK ugyanakkor nyilvánosságra hozta a hónap végén sorra kerülő Gyilkos-tó Kupa pontos menetrendjét.

Közeledik az első GYHK – Sportklub mérkőzés ideje Fotó: jkb.hu

Zajlott az élet a három erdélyi jégkorongcsapatnál a hétvégén: a Brassói Corona Gyetván vendégeskedett egy nemzetközi tornán, a Gyergyói Hoki Klub nyilvánosságra hozta a Gyilkos-tó Kupa menetrendjét, míg a Csíkszeredai Sportklub újabb légióst jelentett be.

Háromból egy
A Brassói Corona a hétvégén egy gyetvai nemzetközi felkészülési tornán szerepelt, ahol zsinórban három szlovák extraligás ellenféllel mérte össze erejét. Előbb a szlovák U20-as válogatottal, majd a házigazda Gyetvával és végül a Liptószentmiklóssal.
A Corona a szlovák ifikkel gólgazdag összecsapást tudott le, ahol fej fej mellett haladtak a felek. Pár perccel a vége előtt a Corona még vezetett, ám ekkor az ifik egy perc alatt kettőt lőttek, megfordítva az állást. A Gyetva ellen nem igazán ment a brassói támadójáték, így nem csoda, hogy vereség lett a vége. Zárásként Liptószentmiklós következett, akik ellen az első harmad ezúttal sem sikerült jól, és a felvidéki alakulat kettővel lépett meg. A folytatás annál jobban ízlett Július Pénzesnek, hiszen csapata uralta a játékot, hogy végül a mérkőzés utolsó percében egyenlítsen. A szétlövésekben pedig parádéztak, és behúzták a győzelmet.

Zárónapon lesz a székely rangadó
A Gyergyói Hoki Klub kiközölte a négycsapatos Gyilkos-tó Kupa menetrendjét, amelyen a házigazdák mellett a Csíkszeredai Sportklub, a Fehérvári Titánok és a Bukaresti Steaua lesz érdekelt. A székely rangadó a torna csúcspontja lesz.
A műsor: augusztus 30.: Csíkszeredai Sportklub – Fehérvári Titánok (16); Gyergyói HK – Bukaresti Steaua (19); augusztus 31.: Csíkszeredai Sportklub – Bukaresti Steaua (16); Gyergyói HK – Fehérvári Titánok (19); szeptember 1.: Fehérvári Titánok – Bukaresti Steaua (16); Gyergyói HK – Csíkszeredai Sportklub (19).

Hetedik légiós: Belov
Hét légióssal vág neki a soron következő idénynek a Csíkszeredai Sportklub, amely szombaton bejelentette, hogy meghosszabbítja Vjacseszlav Belov szerződését, aki így harmadik idényét kezdheti a kék-fehéreknél.
A kék-fehérek 36 esztendős, roppant tapasztalt hátvédje harmadik idényét kezdheti meg Csíkszeredában. „Remek lövőerővel rendelkező hátvédünk az elmúlt két szezonban nagy erősségünk volt, stabilitást adott, és a folytatásban is ezt várjuk tőle” – írják a klub közösségi oldalán.
Belov a hetedik légiósa a Spotklubnak, miután korábban már bejelentették a kapus Maxim Szamankov, a hátvéd Gyenisz Kuljas, illetve a csatár Kurtis McLean, Evan Brophey, Josh Shalla és Rod Pelley leigazolását. Az idei évtől viszont Andrej Taratukhin és Radim Valchar nem számítanak légiósnak, hiszen ők még tavasszal megkapták a román állampolgárságot.
A kanadai légiósok, illetve Szamankov már Csíkszeredában van, míg Belov a hónap végén érkezik Taratikhinnal egyszerre. Kuljas várhatóan a Gyilkos-tó Kupára érkezik, amennyiben a vízumproblémái megoldódnak.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

Tizenöt megyében van árvízveszély a hétvégén

HN-információ Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet az ország 15 megyéjére adott ki első fokú árvízriasztást. A riasztás hétfő délig van érvényben. A szombat délutántól...

A kormány azonnali lemondását követeli az AUR

A kormány azonnali lemondását követeli a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR), amely szerint az országos helyreállítási terv kapcsán jelzett rendellenességek a kabinet alkalmatlanságát bizonyítják. Az...

Egy gyergyói kutyamenhely segítséget kér

Bár gyakran láthatjuk, hogy napjainkban nem megfelelőképpen bánnak az állatokkal, bőven van példa arra környékünkön is, hogy egyesek akár egész életüket feláldozzák értük. A...

Legfrissebb