Szórják a város utcáit

Csúszós utak miatt panaszkodtak a lakosok

47

Csúszós utak miatt panaszkodott nagyon sok gyergyó­szentmiklósi lakó az elmúlt napokban. Néhány utca valóságos jégpályává alakult, miután esett az eső és megfagyott az utakon a víz.

Fotó: Lázár Hajnal

Sem autóval, sem gyalogosan nem lehetett közlekedni az elmúlt napokban több gyergyószentmiklósi utcában – állították a lakók a közösségi oldalakon. Néhol a helyzet annyira súlyos volt, hogy a lakosok saját testi épségüket féltették. Az érintettek többsége az önkormányzatot hibáztatta azért, hogy kénytelenek voltak a jeges utakon járni. Fórika Krisztina, a városháza szóvivője kérdésünkre elmondta, az önkormányzat a lehetőségeihez mérten igyekszik kezelni, javítani a helyzetet. Az aszfaltutakat sózták, az aszfaltburkolattal nem rendelkező utcákat pedig homokkal szórták meg az elmúlt napokban, s teszik ezt a következő napokban is.
Elsőbbséget élveznek minden esetben a legforgalmasabb városrészek. A szóvivő megjegyezte, a járdák takarítása a lakosok, ingatlanokat használók feladata. A 2015/126-os tanácshatározat értelmében a tapasztalt rendellenességért a helyi rendőrség először szóban figyelmeztet, majd írásban, harmadik felszólítás alkalmával pedig bírságol is. Ez a bírság magánszemélyek esetében 200–2500 lej közötti, jogi személyek esetén 1000–2500 lej közötti összeg lehet.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek