Szorgos aláírásgyűjtés

EP-választások

188

Jól halad az európai parlamenti választásokon az RMDSZ színeiben induló jelöltek támogatásáért indított aláírásgyűjtés Csík térségben. Az elvárt aláírásmennyiség háromnegyedét már most begyűjtötték – jelentette ki tegnap a csíkszeredai Szabadság téren megtartott sajtótájékoztatóján Borboly Csaba, az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöke.

Tánczos és Borboly. Nagy esély nyílhat az összmagyar delegációnak Fotó: László F. Csaba

A választás tétjéről szólva Borboly kijelentette: nem mindegy, mekkora súlya lesz a Kárpát-medencei, összmagyar képviseletnek az Európai Parlamentben és azon belül az Európai Néppárt frakciójában. Hozzáfűzte: utóbbi esetében az erdélyi magyarok nagyarányú választási részvételével esély nyílhat arra, hogy a német delegáció után a – Fidesz–KDNP és a felvidéki, valamint erdélyi képviselők alkotta – magyar delegáció legyen a legerősebb.
A szabadtéri sajtóeseményen Tánczos Barna szenátor a Hargita Népe kérdésére úgy nyilatkozott: a csíki szervezetnél értelemszerűen nem örülnek annak, hogy Sógor Csaba csak az ötödik helyen szerepel a szövetség listáján, azonban tudomásul veszik a döntést.
– Nem örültem, amikor Sógor Csaba ötödik helyezését láttam, azt gondoltam, hogy az elmúlt évek munkáját figyelembe véve ennél ő többre érdemes. A házon belüli döntések első és legfontosabb szabálya az, hogy elfogadjuk a győzelmet és a kevésbé kellemes helyzeteket is, akkor is, ha nem értünk egyet vele – nyilatkozta lapunk kérdésére Tánczos Barna. Hozzáfűzte: nem volt könnyű helyzetben az állandó tanács, mert a jelöltek közül bárki megállná a helyét Brüsszelben.

Kiss Előd-Gergely

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek