Szorgalmi időszakra fel!

Beszélgetés Mihály Gergő HÖK-elnökkel

78

Lejárt már a nyári, illetve az őszi felvételi időszak is kopogtat, hisz szeptember 4–10. között szintén megannyi lehetőséggel várja, a Sapientia – EMTE Csíkszeredai Kara az újdonsült hallgatókat. Egyszóval nyakunkon egy újabb tanév, vannak, akiknek most jön el a várva várt utolsó év, vannak, akik csak most ízlelhetik meg a sűrűjét, de a legizgatottabbak bizonyára az első évet kezdő diákok. A HÖK elnökét, Mihály Gergőt kérdeztem arról, hogy az általuk szervezett gólyatábor miként várja, segíti az újonnan érkező diákokat.

– Hogyan tovább?

– Még az egyetem kapui jóformán ki sem nyíltak, de máris újoncaink egyedi táborban vehetnek részt, a Hallgatói Önkormányzat szervezésében már hagyománnyá vált gólyatábor vár rájuk, amely idén szeptember 10–15. között zajlik majd Benedekmezőn.

– Mi a tábor fő célja?

– A tábor célja bemutatni a hallgatóknak az egyetemistaéletet. Célunk, hogy ismerkedjenek, úgy csobbanjanak bele az egyetemistaéletbe, hogy új élményekkel és új barátokkal gazdagodtak, illetve legyen egy minimális tudásuk az egyetemről. Célunk, hogy a tábor életre szóló élményt nyújtson a gólyáknak.

– Milyen programokra számíthatnak a gólyák, újítottatok, vagy inkább a már hagyományos programoknál maradtatok?

– Minden évben változik a program, ez idén sincs másképp. Színesebbnél színesebb foglalkozásokkal, programokkal készülünk. De részleteket nem árulok el, mert oda lenne a meglepetés.

– Hogyan segítik a nagyobb diákok a frissen érkezettek beilleszkedését?

– Az idősebb diákok segítik a könnyebb beilleszkedést, mindenkinek van egy mentora, aki hasznos információkkal, tudnivalókkal látja el a gólyákat. Ez nemcsak a táborban érvényes, hanem az egész egyetemi év során.

– Ami a gólyabált illeti, vannak már tervek, ötletek?

– A gólyabállal kapcsolatban, vannak ötleteink, folyamatosan dolgozunk, ötletelünk, de ezeket szeretnénk egyelőre megtartani belsős információként. Idén is igyekszünk kihozni magunkból a maximumot.

Gál Szilvia,
Román nyelv és irodalom
– Angol nyelv és irodalom szak

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek