2021, január 18, hétfő.

Szórakoztatás és életmentés

Szórakoznak és szórakoztatnak, találkoznak és találkozót hoznak össze, mindeközben egy nyolc hónapos kislány súlyos helyzetén próbálnak segíteni. Mert adakozni, embereken segíteni jó érzés. Ennek jegyében zajlik holnaptól vasárnapig a szentegyházi termálstrandon a III. Székelyföldi Jótékonysági Motoros Találkozó és Rockfesztivál.

Már holnap este kigyúlnak a fények és megszólal a zene Fotó: SZMÖ
Már holnap este kigyúlnak a fények és megszólal a zene Fotó: SZMÖ

[dropcap]M[/dropcap]essze nem nevezhető szórakozásnak az életmentés, a szórakoztatással viszont lehet próbát tenni. Vannak erre példák, ezek sora most eggyel bővül, csütörtöktől vasárnapig a Székely Motoros Összefogás (SZMÖ) – a marosvásárhelyi Auld Cut MC, a kézdivásárhelyi Flagellum Dei MC, a székelyudvarhelyi Independent Eagles MC, a kászoni KMB Motors MC és a csíkszeredai Rebel Wolves MC – a szentegyházi termálfürdőn harmadszor is megrendezi a Székelyföldi Jótékonysági Motoros Találkozót és Rockfesztivált.
A „jótékonysági” szó nem véletlenül szerepel a rendezvénysorozat megnevezésében, minden évben az öt motoros klub közül az egyik eldönti, hogy milyen nemes célra áldozzanak, kin vagy kiken segítsenek. Idén a kézdivásárhelyi Flagellum Dei MC-n volt a sor, ennek megfelelően a rendezvény bevételeiből egy nyolc hónapos kislányon, Kocsis Csilla Cecílián próbálnak segíteni, akinél májdaganatot diagnosztizáltak. A kislány jelenleg egy bukaresti kórházban fekszik, egy műtéten már átesett, jelenleg kemoterápiás kezelés alatt van, és újabb műtét előtt áll, a májából kell eltávolítani a daganatos részt. Ha a mája regenerálódik, akkor helyrejön, ha viszont nem, akkor májátültetésre lesz szükség. Súlyosbítja a problémát, hogy a kislány édesanyja elhunyt, szintén rákban.
– Úgy gondoltuk, ha valahol érdemes segíteni, akkor itt jó helyen járunk. Az orvosi beavatkozások nem éppen olcsók, így legalább az anyagi gondokon próbálunk enyhíteni, esélyt adni egy életre – közölte lapunkkal a szervezők részéről Orbán Zalán (Independent Eagles MC).
Bár az ilyen jellegű rendezvényeken tucatnyi kísérőprogramokkal próbálják fokozni a hangulatot, a találkozó igazi ízét mégiscsak az élő koncertek, a fellépő előadók és együttesek előadásai adják. Idén már nem egy, de két színpadon rendezik a koncerteket. A nagyon csütörtökön az Orpheusz és a Kárpátia, pénteken a Kalapács és az Intim Torna Illegál, szombaton pedig a Transylvania Rock Band, az Ossian és a Blues Company koncertezik. Azt követően, hogy a nagyszínpadon kihunynak a fények, a koncertezés a sörsátraknál felállított kisszínpadon folytatódik, pénteken a Party Cover Band, szombaton pedig a Smith&Wessons adja a zenét vagy éppen a talpalávalót, akár hajnalig.
– Azt tapasztaltuk, hogy ezek a koncertek, a zenekar és a közönsége közötti közelség közvetlenebb, mondhatni akár családiasabb hangulatot kölcsönöz a fellépéseknek. – közölte Orbán Zalán.
Szintén újdonságnak számít, hogy a teljes hétvégére szóló 40 lejes bérlet mellett idén már napijegyet is áruba bocsát a szervező öt székelyföldi motorosklub, ezek ára csütörtökre 15, péntekre és szombatra pedig 20-20 lej.

Sz. Cs.

Kapcsolódó cikkek:

14,316RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb