Szombaton is vizsgáznak

91

Hargita megyében az utóbbi hónapokban rendkívül hosszúra nyúlt várólista miatt mostantól szombaton is vizsgáztatják az autósiskolát és az elméleti vizsgát sikeresen elvégző vezetőtanoncokat – közölte lapunkkal Adrian Pănescu, a Prefektusi Hivatal szóvivője.

Némileg felgyorsul a folyamat. A frissen vizsgázók szerencsések lehetnek Fotó: László F. Csaba

A döntés azért született meg, mert már közel fél évet kell várniuk a gyakorlati vizsgára azoknak, akik ebben az időszakban teszik le az elméleti vizsgát. A szóvivő azt mondta, hogy a döntés csak ideiglenes, nem tudják még, hogy mennyi ideig vizsgázhatnak szombaton is a tanulók, azonban azokat, akik ezekben a napokban sikeresen vették az elméleti vizsga akadályát, már jó eséllyel február egyik szombatjára osztották be.
– Sajnos azoknak, akiket korábban már áprilisra és májusra beosztottak, ki kell várniuk azt az időt, mivel nincs lehetőség új­ra­programálásra – mutatott rá Adrian Pănescu, akitől azt is megtudtuk, hogy várhatóan idén év vége felé eggyel több személy végzi a vizsgáztatást, aminek köszönhetően remélhetőleg rövidül a várakozási idő.
Mint arról már beszámoltunk, az üggyel kiemelten foglalkozik Bende Sándor RMDSZ-es parlamenti képviselő is, aki lapunknak elmondta, hogy a szövetség interpellációt nyújtott be a szenátusban annak érdekében, hogy a tarthatatlan helyzeten javítsanak, és megakadályozzák azt, hogy a jövőben minden tanoncnak a megyeközpontban kellene vizsgáznia.

Márk Boglárka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek