2021, január 20, szerda.
custom_html_banner1

Szombatfalvi Józsefet jutalmazták közösségépítő erejéért

A székelykeresztúri térségben kifejtett négy évtizedes munkásságáért jutalmazta Hargita Megye Tanácsa Nt. id. Szombatfalvi József esperest, nyugalmazott unitárius lelkészt.

Szombatfalvi József lelkész (balra) fogadja Borboly Csaba tanácselnök gratulációját
Szombatfalvi József lelkész (balra) fogadja Borboly Csaba tanácselnök gratulációját

Az ünnepélyes díjátadóra Székelykeresztúron, a Molnár István Múzeumban, a megyei tanács kihelyezett tanácsülésén került sor. Ünnepi köszöntőt mondott Borboly Csaba megyei tanácselnök, aki barátjaként üdvözölte a lelkészt. Nagytiszteletű id. Szombatfalvi József nyugalmazott esperes, unitárius lelkész életútját és a térség egyházi, kulturális, oktatási életében betöltött szerepét, áldásos munkásságát Berei István méltatta laudációjában.
A Márton Áron-díj átvétele után a díjazott úgy fogalmazott: „könnyebb volt dolgozni, mint beszélni”, és hozzátette, bár nyugalomba vonult, „a boldog mindentevés idején” lehetőség szerint továbbra is szolgálni fogja legjobb tudása és tehetsége szerint a közösségét, népét, hazáját.
A Márton Áron-díj második alkalommal kerül Székelykeresztúrra. Hargita Megye Tanácsa 2011-ben Antal Zoltán református lelkésznek nyújtotta át az emlékérmet és oklevelet.

Lázár Emese

Kapcsolódó cikkek:

14,322RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb