Szolnoki orvosok Kányádon

Szűrővizsgálatok

23

Hat orvos és 12 szakdolgozó indult útnak Szolnokról vasárnap Hargita megyébe, ahol tegnaptól egy héten át egészségügyi szűréssel segítséget nyújtson a betegségek kezeléséhez, illetve egy-egy kór felfedezéséhez, megelőzéséhez.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet csapata Kányádon végez majd többek között szív- és érrendszeri, bőrgyógyászati, szemészeti, neurológiai, mozgásszervi és szájüregi vizsgálatokat – tájékoztatott Lippai Norbert, az intézmény megbízott főigazgatója.
A szolnoki orvosok és szakdolgozók a tervek szerint csaknem 3 ezer vizsgálatot végeznek el, főként azokon, akik távol laknak az egészségügyi centrumoktól, vagy más körülmények miatt nehezen jutnak el szakvizsgálatokra – tette hozzá.
A Hetényi kórház a Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzattal közösen 2009 óta indít egészségügyi szűrőprogramokat. A mostani akcióhoz a Bethlen Gábor Alaptól 1,2 millió forint pályázati támogatást nyertek, az egyéb járulékos költségeket a megye fizeti. Bischof Zsolt, a Béres Zrt. szolnoki gyárának vezetője elmondta, hogy a szolnoki csapattal közel 1,5 millió forint értékű adományt küldenek, amely Béres Cseppet, felnőtteknek szánt C-vitamint, illetve a gyerekeknek rágótablettát tartalmaz. Ebből elsősorban azok kapnak, akik részt vesznek a szűrővizsgálatokon.
Az alföldi megye önkormányzatának vezetője, a szolnoki kórház megbízott főigazgatója a vendéglátókkal együtt pénteken Kányádon sajtótájékoztatón számol be az elvégzett munkáról és a tapasztalatokról.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.