SzoHaTa Budapesten

Szociológustalálkozón a Sapientiások

221

A sapientiás diákoknak az elméleti tudás mellett, rengeteg lehetőségük van gyakorlati, tapasztalati tudásra is szert tenni a választott szakkal kapcsolatban. Jó példa erre a nemrégiben megrendezett, és 8. alkalommal tető alá hozott Szociológus Hallgatói Találkozó, amin egyetemünk néhány szociológus hallgatója is részt vett. E rendezvénynek idén a budapesti Károli Gáspár Református Egyetem szociológus hallgatói voltak a házigazdái.

Diákjaink és kísérőjük a Károli Gáspár Református Egyetem bejáratánál

Jó lehetőség volt a rendezvény arra, hogy a magyar nyelvű szociológiai képzésben részt vevő hallgatók az eddig megszerzett ismereteiket és tudásukat megosszák egymással. A Sapientia – EMTE Csíkszerdai Karát idén négy szociológus hallgató (Barcza Bettina, Incze Izabella, Prázsmári Tímea, Sebő Csongor) képviselte, akiket dr. Telegdy Balázs egyetemi adjunktus, szakkoordinátor kísért el.
A többnapos programon minden olyan egyetem részt vett, amely szociológus képzést biztosít, jelen voltak tehát a Károli Gáspár Református Egyetem, a Partiumi Keresztény Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, és Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatói.
Kérdésünkre Prázsmári Tímea másodéves szociológus hallgató és végzős HR szakos hallgató elmondta: Sólyom Andrea és Telegdy Balázs tanárok keresték meg, hogy vegyen részt az anyaországi rendezvényen, ugyanis első évben egy, az egyetemet népszerűsíteni hivatott kampánykörúton vett részt, így be tudta mutatni az egyetemet Budapesten is.
– Nagyon jól telt a rendezvényen, első nap konferencia, megnyitó volt, második nap pedig szakmai előadások hangzottak el, az egyetemünk hallgatói a Transznacionális munkavállalást, valamint a Kálnokon és Kőröspatakon végzett kutatás eredményeit taglalták – mondta Prázsmári Tímea. Megjegyezte: bár létszámban a Sapientia nem rendelkezik akkora hallgatótáborral, mint a nagyobb egyetemek, viszont a Sapientán nyújtott szociológusképzés a Budapesten tapasztaltak szerint felveszi a versenyt a többi tanintézménnyel. Ennek a színvonalas oktatás mellett az egyik oka az is, hogy a Sapientián – a kisebb létszámnak köszönhetően – sokkal bensőségesebb a viszony a hallgatók és a tanárok között, s ha például egy hallgatónak kérdése van a tanárhoz vagy a segítségét kéri, sokkal könnyebben eléri azt, mint mondjuk egy 40 ezer hallgatót számoló egyetemen.

A szerző első éves Kommunikáció és PR szakos hallgató

Szőke Zsuzsa

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.