szerda, november 25, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Szőcs Elemér harmadik helye

Hatalmas bravúrt ért el Szőcs Elemér a Tunéziában megrendezett Afrika Open világkupán, ahol élete legjobb eredményét produkálva a harmadik helyen zárt. A fiatal csíki sportoló ezzel az eredménnyel az összetett világranglistán feljött az 86. helyre.

Szőcs élete legjobb eredményét érte el Tunéziában

Elkezdődött az idény a cselgáncsozóknál is, akik már nemcsak a felkészítőkön, de már van, aki versenyen is túl van. Albu Botond vezetésével öt sportoló vett részt a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség edzőtáborában Mittersillben – Ausztria – ahol nem kevesebb mint 750 sportoló fordult meg, köztük számtalan olimpikon, sőt olimpiai érmes is.
Az edzőtábor egyben felkészítő volt a sportolók előtt álló hosszú idényre. Az edzőtáborban Csíkszeredát Szőcs Elemér, Kocsis Hunor (Sportklub), Orbán Lehel, Koncz Lehel és Papp Róbert Flórián (VSK) képviselte. A felkészítőt követően Szőcs Elemér továbbutazott Tunéziába az év első világkupa-versenyére, amely kitűnően sikerült. Az első körben erőnyerő volt, így nem kellett küzdjön, míg a második körben a francia Joubert Quentint kapta ellenfélül a 81 kilogrammosok versenyén. Szőcs egy waza-arival nyerte meg a találkozót, így bejutott az elődöntőbe. Itt szintén egy francia várt rá Kermarrec Julian révén, akivel már nem bírt. A francia sportoló végül megnyerte a világkupát. Szőcs így a bronzért léphetett tatamira, ahol az argentin Morales Martinatto Tomas volt az ellenfele. Az argentin nem volt ismeretlen számára, hiszen közel három hónapja a skóciai Glasgowban már összemérték erejüket és akkor egy intéssel a dél-amerikai nyert. Ezúttal fordult a kocka és sikerült fogást találnia ellenfelén, ami után iponnal nyert.
Szőcs – harmadik helyének köszönhetően – az összesített világranglistán 22 helyet előrelépve feljött a 86. pozícióba és jelenleg 160 ponttal rendelkezik.
Szőcs legközelebb a portugáliai Odivelasban sorra kerülő világkupán lép tatamira, akárcsak Papp Róbert Flórián, míg előbbi az eseményt követően Párizsba utazik, ahol már Grand Slam tornán igyekszik helytállni. Előbbi versenyt február 4-én, míg utóbbit február 11-én rendezik.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,234RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb