Szociális tevékenységeket támogatnak

39

Szociális és közhasznú tevékenységek támogatására hirdet pályázatot az Een Helpende Hand Alapítvány, a Jan Post Egyesülettel partnerségben.

Az Een Helpende Hand Alapítvány és a Jan Post Egyesület fontosnak tartja, hogy segítséget nyújtson azoknak a Gyer­gyószentmiklós és környéki civil és nonprofit szervezeteknek, amelyek saját fejlesztési projektjeikhez, újításaikhoz keresnek támogatót, ezért segítséget ajánlanak – írják pályázati felhívásban. A Gyergyói-medencében működő civil szervezetek, intézmények, egyházak programjait támogatnák, melyeket idén május és szeptember között szerveznek meg. „Pályázati kiírásunk idei célkitűzései élhetőbb, biztonságosabb környezet megteremtése a mindennapokban, szociálisan hátrányos helyzetű gyerekek, illetve fiatalok támogatása, akik képességeik kibontakoztatásában, illetve továbbfejlesztésében szorulnak támogatásra, és szintén idei célkitűzés olyan programok, rendezvények, tanfolyamok támogatása, melyek a helyi hagyományok fennmaradását, öröklődését, népszerűsítését segítik elő” – fogalmaz közleményében a pályázat kiírója. A támogatott tevékenységi körök közé sorolják az intézményfejlesztést, továbbképzést, taneszközök vásárlását, valamint a hagyományőrző programokat. 3000–6000 lej közötti összegre lehet pályázni. Az értékelés folyamán a bírálók a minőségi változások elérését tűzik ki célul. Mint megjegyzik, előnyt élveznek azok a közhasznú projektek, amelyek igyekeznek érdemi változást hozni, látványos egyéni fejlődésre biztosítanak lehetőséget, illetve megtartó erővel bírnak a közösség számára.
A pályázatokat március 30-ig lehet benyújtani a Gyergyó­szent­miklósi Városi Könyvtárban, illetve elektronikus formában a janpost.helpende@gmail.com címre. A pályázati űrlapot ugyanezen a címen lehet igényelni. Az elbírálás április 15-ig történik, majd értesítik a nyerteseket. A támogatott szervezeteknek a rendezvény lezajlása után legtöbb harminc napjuk van az elszámolásra.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek