Szociális értékjegyek az új tanévre

Óvodások, napközisek szülei igényelhetik az értékjegyet Fotó: Lázár Hajnal

Holnaptól igényelhetik az érintettek a szociális értékjegyeket Gyergyószentmiklóson. Az előző tanévben közel ötszáz értékjegyet osztottak ki.

Óvodások, napközisek szülei igényelhetik az értékjegyet Fotó: Lázár Hajnal

Az új tanévben a szociális értékjegyre az igényléseket szeptember 12-től lehet benyújtani Gyer­gyó­szentmiklóson a polgármesteri hivatal szociális igazgatóságának Kárpátok utcai székhelyén. A városháza közleményben hívta fel az érintettek figyelmét, hogy a havi 50 lej értékű szociális értékjegyet azok a családok igényelhetik, amelyekben az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 284 lejt, illetve a gyermek be van íratva valamely iskola-előkészítő tanintézménybe, ahová rendszeresen jár.
Indokolt esetben, az orvos a hiányzások 50 százalékát igazolhatja, a szülő pedig három napra adhat igazolást – amennyiben egy napot is igazolatlanul hiányzott, az adott hónapban nem jogosult az értékjegyre. Mindezek mellett, fontos tudnivaló, hogy az értékjegyet kizárólag élelmiszer, tanszer, ruházati cikkek és tisztálkodási szerek vásárlására lehet igénybe venni azoknál a kereskedelmi egységeknél, ahol azt elfogadják. Amennyiben a kérelmezési ügycsomóban nyilatkozott adatok módosulnak, arról legfeljebb 15 napon belül köteles a jogosult tájékoztatni a szociális osztályt.
A városháza közlése szerint az előző tanévben 495 értékjegyet osztottak ki, összesen 24.750 lej értékben, havonta pedig átlagosan 50 igénylő volt.
Az érintettek a Kárpátok utca 7. szám alatt a 4-es irodában találják a szociális igazgatóság munkatársait, tőlük kérhetnek információkat és ott lehet leadni az aktacsomót is.

Lázár Hajnal