Szlovákiában tekertek a csíkiak

Edzésnek szánták a versenyt

44

Rangos viadalon vett részt az elmúlt héten a Team Novák, a csíkszeredai kontinentális kerékpárcsapat a szlovákiai versenyt felkészülésnek szánta. A csapat csupán két napot pihen, hiszen holnapután kezdődik a Román Kerékpáros Körverseny. Szlovákiában a world tour-csapatok uralták a versenyt, a csíki csapatból Jehor Dementyev végzett a legjobb helyen.

A Szlovák Kerékpáros Körversenyen tekertek az elmúlt héten a csíkszeredai Team Novák tagjai. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) versenynaptárában 2.1-es szorzóval szereplő viadalon több world tour és pro-kontinentális csapat ellen versenyeztek a csíkiak kerékpárosai. A Team Novák Nicolae Tanovițchii, Olekszandr Prevar, Andrij Bratascsuk, Jehor Dementyev, László Péter és Balázsi Lóránt összeállításban indult a szlovákiai viadalon.
Szerdán este Poprád utcáin tartották az egyéni időfutamot, amelyet a holland Bob Jungels (Qiuck Step) nyert meg. A Team Novák csapatából Tanovițchii az 50., Prevar a 97., Dementyev a 123., Bratascsuk a 124., Balázsi a 135., László pedig a 138. helyen zárt. Csütörtökön a Poprád és Csorbató közötti 165 km-es távot tette meg a mezőny, a szakaszt a francia Julian Alaphilippe (Quick Step) nyerte, Dementyev a 48., Bratascsuk a 65., Tanovițchii a 66., Prevar a 88. helyen zárt, míg Balázsi és László feladta a viadalt. Pénteken a Rózsahegy és Máriatölgyes közötti 204 km-t tekerte le a mezőny, amelyen a német Rüdiger Selig (Bora Hangsrohe) volt a leggyorsabb, Tanovițchii a 32., Prevar a 37., Dementyev a 38., Bratascsuk pedig a 82. helyen zárt. Szombaton Máriatölgyesről Nyitrára (181 km) tekert a mezőny, a szakaszt az olasz Matteo Pelucchi (Bora Hangsrohe) nyerte, a mezőnybefutóval véget ért etapon Dementyev a 28., Prevar a 36., Tanovițchii a 60., míg Bratascsuk a 94. helyen ért célba. Akárcsak egy nappal korábban, a tegnapi záró szakaszt – amely során a Nyitra és Galánta közötti 147 km-t teljesítették a a kerékpáro-
sok – mezőnybefutóval ért véget az etap. A győzelmet a holland Fabio Jakobsen (Quick Step) szerezte meg, Prevar a 34., Dementyev a 77., Tanovițchii a 82., míg Bratascsuk a 111. helyen zárt.
Az, hogy mennyire kemény volt a mezőny a szlovákiai versenyen, az is jelzi, hogy minden szakaszt world tour-os csapat tagja nyert meg. Összetettben a belga Qiuck Step csapat tagja, Julian Alaphilippe nyert a szlovén Jan Tratnik (CCC Polkowice) és az olasz Cesare Benedetti (Bora Hangsrohe) előtt, egyébként az első három között mindössze 22 másodperc volt. A Team Novák tagjai közül Dementyev a 43., Tanovițchii az 53., Bratascsuk a 61., Prevar pedig a 64. helyen zárt, a versenyt 126 kerékpáros fejezte be.
A Team Novák tagjai nem pihennek túl sokat, hiszen szerdán Gyulafehérváron kezdődik el Románia Kerékpáros Körversenye. Az első nap Nagyszebenig, csütörtökön Brassóig, pénteken a Barcaságból Foksányig teker a mezőny. Szombaton Buzauból indulnak a kerékpárosok és Targoviste lesz a célállomás, vasárnap pedig a Bukarest utcáin kialakított pályán köröz majd a mezőny. A viadalon romániai, moldáviai, szerb, amerikai, török, olasz, magyar, kazah, ukrán, lengyel, kuwaiti, holland, bolgár és fehérorosz csapatok állnak rajthoz.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek