Szívükben hordozzák Wass Albert szellemiségét

Csatlakoztak a bögöziek is a Panoráma Világklubhoz

186

Családias hangulatú ünnepségen vettek részt szombaton a tanárok, helyi vezetők és diákok, illetve vendégeik az egykoron Wass Albert nevét viselő Bögözi Általános Iskolában, ahol a faluhoz kötődő, Szegeden élő Szilá-
gyi Árpád felkérő levelet adott át Pál Tamás iskolaigazgatónak, hogy csatlakozzon a Panoráma Világklubhoz, amely összefogja a világon élő magyarokat.

Wass Albert-portrét adományozott Szilágyi Árpád a helyi egyesületnek Fotó: Nagyálmos Ildikó

A szombaton megtartott ünnepségen a házigazda Pál Tamás iskolaigazgató után a bögözi gyökerekkel rendelkező Szilágyi Árpád, a Csongrád megyei Világklub elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd örömét fejezte ki, hogy Székelyföldön először egy bögözi hölgy, László Emma egykori iskolaigazgató merészelte Wass Albertnek kijáró tisztelettel vállalni az iskola névadását 2002-ben. Ugyan a névtáblát rövid időn belül el kellett távolítania az iskola vezetőségének, az írót a tanárok és diákok szívéből nem lehet kitörölni. A Wass Albert Iskoláért Egyesület elnökének, László Emma nyugalmazott iskolaigazgatónak ez alkalommal díszoklevelet nyújtott át Szilágyi Árpád a Panoráma Világklub és a Wass Albert Tisztelőinek Társasága nevében, elismerve azt az önzetlen és példamutató munkát, amelyet Wass Albert szellemi hagyatékának széles körű megismertetéséért és a magyarságtudat erősítéséért végez.
Szilágyi Árpád ezúttal nyújtotta át a 2003-ban Budapesten megalakult Panoráma Világklub alapító elnökének, dr. Tanka Lászlónak a felkérő levelét Pál Tamás iskolaigazgatónak, amelyben arra kérik, csatlakozzon a világklub hálózatához, illetve az öt kontinens 95 országát átölelő kapcsolatrendszerében működjön közre.
– Ma 248 társklub működik a világ minden táján, aminek ezúttal Bögöz is részese lett. Minden idegszálammal azon működöm, hogy a magyarságtudatunkat, az egyetemes magyarságunkat megőrizzük, egymást támogatva továbbvigyük – vallja Szilágyi Árpád.
A helyi Wass Albert Egyesületnek Farcádi Sándor Levente festőművész – akinek szintén oklevelet nyújtottak át – az írót ábrázoló festményét adományozta Szilágyi Árpád a Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület elnökeként.
Csáki Enikő és Balázs Margit tanárnők diákjaik színes irodalmi összeállításával örvendeztették meg a jelenlévőket.

Nagyálmos Ildikó

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek