2020, december 3, csütörtök.
custom_html_banner1

Hirdetés

Szinte százszázalékos az elektronikus közbeszerzések aránya

Jelentős arányban nőtt az elektronikus közbeszerzések aránya Hargita Megye Tanácsánál az elmúlt hat évben, ami a rendszer átláthatóbbá válását jelenti – közölte a sajtószolgálat.

A közbeszerzési igazgatóság kimutatása szerint 2010-ben a közbeszerzések 12 százalékát bonyolították le elektronikus módon, ám ez az arány 2012-től ugrásszerűen növekedett, és 2016-ban elérte a 95,87 százalékot. Ezzel az intézmény túlteljesítette az előző közbeszerzési törvény egyik módosításának előírásait, amely kezdetben a 40 százalékról 60 százalékra való növelést írta elő, és 2018-ra követelte meg a 100 százalékos arányt. (Azóta viszont az új közbeszerzési törvény már nem ír elő kötelező arányt e téren, hanem azt szabja meg, mely típusú közbeszerzések bonyolíthatók le elektronikusan.) Valamennyi közbeszerzés az országos elektronikus közbeszerzési rendszerben (SEAP) történt. A megyei tanács elnöke, Borboly Csaba szerint Hargita Megye Tanácsánál céljuk a minél átláthatóbb, követhetőbb rendszer kialakítása, és az ennek érdekében tett erőfeszítéseik eredményei jól láthatók a közbeszerzési igazgatóság kimutatásában.
Az elöljáró kiemelte a fejlesztési ügynökség szerepét az elektronikus közbeszerzéseknél abban, hogy a helyi vállalkozók jobb rálátást nyerhetnek a https://cumpararidirecte.investinhargita.ro/ portál révén a megyei tanács kiírásaira. Ezúton is arra biztatja a Hargita megyei vállalkozókat, adják meg ímélcímüket a honlapon, hogy minél többen tájékozódhassanak a kiírásokról.
A helyi vállalkozóknak segítséget jelent a fent említett portál, amelyet tavaly nyáron indított el Hargita Megye Tanácsa fejlesztési ügynöksége. Ráadásul, akik értesülni szeretnének az új közbeszerzési kiírásokról, regisztrálva a weboldalon minden közzétett közbeszerzésről automatikusan értesítést kapnak e-mailben.

HN-információ

Előző cikkMindenki énekeljen!
Következő cikkAz éj leple alatt…

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb