Színpadra állt a Sportklub

Aktív városnapokat tartottak a csíki hokisok

510

Zsúfolt hétvégét tudhatnak a hátuk mögött a Csíkszeredai Sportklub jégkorongozói, illetve szurkolói, akik aktívan kivették a részüket a városnapok rendezvényeiből. Ehhez az eseménysorozathoz ebben az évben is csatlakozott a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, amely AkademiFalut épített, ahol a sportágat igyekezett népszerűsíteni.

A Csíkszeredai Sportklub felvonult a városnapok alkalmával Fotó: Pál Zoltán

Háromnapos intenzív eseménysorozaton vannak túl a csíkszeredai jégkorongcsapat sportolói és a szurkolók is. Előbbiek az edzések mellett ugyanis kerítettek időt és energiát arra, hogy különböző témájú előadásokon vagy épp sporteseményen részt vegyenek. A szurkolók pedig egy kicsit fociztak, majd másnap főztek a hokisokra.
Pénteken a Lokálpatrióták szurkolói egyesülés szervezésében ugyanis megrendezésre került az I. Szurkolói labdarúgó-kupa, amelyen a Lokálpatrióták I., Lokálpatrióták II., a Sportklub Szurkolók Egyesülete, a Sepsiszentgyörgyi SIC, a Sepsiszentgyörgyi OSK, illetve az RBD Videoton szurkolói csapatai vettek részt. A torna Sportklub-sikerrel zárult, megelőzve a két csíki csapatot, a Lokálpatrióták II., illetve I-es csapatát.
Délután a Majláth Gusztáv Ká-
roly téren felállított Székelyföldi Jégkorong akadémiás „faluban” Leo Gudas, a Sportklub edzője, illetve Vlastimil Lakosil, Becze Tihamér és Papp Szabolcs játékosok fejtették ki véleményüket az előttük álló idényről és azok elvárásairól.
Szombaton a Pityókafesztivál alkalmával a jégkorongcsapat szurkolói is beneveztek a fesztiválra, és miután megvendégelték a játékosokat és a szakmai stábot, közösen átvonultak az AkademiFaluba, ahol újfent, már hagyományként, csapatbemutatóra került sor.
A hétvégi tumultust egyes játékosok végül a Tusnád Ásványvíz Székely Maraton teljesítésével zárták.

Darvas Attila

Felhívás a szurkolók felé

Kedves szurkolók, támogatók, jó szándékú szeredaiak és nem csak!
Mindannyian tudjuk, hogy a második otthonunk, a Vákár Lajos Műjégpálya megérett a felújításra. Ezt az általatok is jól ismert okokból pillanatnyilag nem tudjuk megoldani, csak közösségi összefogással. Teljes felújítást nem tudunk megoldani, de legalább a csapat öltözőjét és a szurkolói illemhelyet reményeink szerint igen, lehet még többet is. Ehhez szükségünk van a segítségetekre, a közösségi összefogásra. Szükségünk van anyagokra (cement, festék, fali- és padlócsempe, csemperagasztó, szaniterek stb.), emberi erőre, szakértelemre, esetleg pénzbeli hozzájárulásra. A jövő héten meg szeretnénk valósítani mindezt, nyakunkon a bajnokság kezdete. Hisszük és tudjuk, hogy együtt ezt is megoldjuk, és az elvégzendő feladatokból egy-kettővel kevesebb marad.
A felajánlásokat a klub Facebook-oldalán vagy a következő telefonszámon: 0721–088088 – Csutak Szilárd – tehetitek meg.

Köszönettel,
a Sportklub vezetősége

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.