Színjátszótábor és musicalkurzus

88

Színjátszótábort és musicalkurzust szervezett a székely­ud­var­helyi Valeo Art Egyesület. A harmadszorra megszervezett, Szín.Folt néven futó tábor augusztus 6. és 16. között zajlott Kalibáskőn. Az itt részt vevő diákok színjátszó-tudásukat Bekő Fóri Zenkő színésznő által fejleszthették, a tánc- és mozgástudásukat Kányádi György koreográfustól tudták elsajátítani, valamint erőszakmentes kommunikációt tanulhattak Szalay Zsanett Pynky budapesti kommunikációs trénertől. Olyan színházkedvelő fiatalok jelentkeztek, akik szívesen töltenek tíz napot egy befogadó, nyitott csapattal és szeretik a játék örömét.


Az egyesület a „Legyen a zene mindenkié” idézet szellemében kurzust tartott a Tomcsa Sándor Színházban, július végén. Egy jó musicalhez három dolog kell: ének, tánc és színjátszás. Mindhárom műfajban fejlődést kínáltak a foglalkozásokon. Énekórákat F. Chripkó Krisztina (Székelyudvarhely) tartott élő zongorakísérettel, amit Lokodi András (Székelyudvarhely) és Demeter Csaba (Marosvásárhely) biztosított. A résztvevők táncoktatásáról Bálint Hanna tánctanárnő gondoskodott, a színpadhoz való szoktatásért Mezei Gabriella színésznő felelt.

F. Chripkó Krisztina, Székelyudvarhely

A rendezvények főtámogatói: Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala, Hargita Megye Tanácsa.
Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.