Színházi premier Székelyudvarhelyen

Anger Zsolt és a Főfőnök

24

Anger Zsolt rendezte bemutatóra készül a Tomcsa Sándor Színház. A székelyudvarhelyi társulat ma mutatja be évadának utolsó nagytermi előadását, amelyet Anger Zsolt, az ismert Jászai Mari-díjas színész és rendező állított színpadra.

Izgalmas bemutató várható. Anger Zsolt rendezett Udvarhelyen Fotó: Tomcsa Sándor Színház

A főfőnököt, Lars von Trier első filmes vígjátékának adaptációját először Budapesten, a Radnóti Színházban vitte színpadra Anger, a produkció ott hat évig futott. Mint elhangzott a kedden tartott sajtótájékoztatón, a rendezőben maradt egyfajta hiányérzet a darabbal kapcsolatban, ezért most az udvarhelyi társulattal újból belevágott, és életében először rendezett olyan darabot, amelyet már egyszer színre vitt. Éppen ezért tovább- és újragondolta a történetet, újabb jelentéseit fedezte fel. A darabban egy színész a főszereplő, aki képtelen színházon kívül létezni, „civil” lenni: hol egy Csehov-jelenetként, hol Robert de Niró-san látja a világot. Mivel nagyon vékony határvonal választja el a dilettánst és a zsenit, az alkotók a nézőre bízzák, hogy eldöntse: ez a színész éppen melyik.
– Kicsit filmesen, néha nagyon teátrálisan, de mindenképp sokszínűen. Aki nem akar rajta gondolkodni, az is jól lakik, de aki gondolkodni akar, az is – fogalmazott a művelődési házban tartott tájékoztatón az ismert magyarországi színházi alkotó.
Nagy Pál igazgató pedig elmondta, hogy a csütörtöki bemutatót követően egyetlen előadás lesz még ebben az évadban, de
A főfőnököt a jövő évadban is játsszák majd. A premier ma 19 órakor kezdődik a művelődési házban.
Jegyek személyesen válthatók a jegypénztárban hétfőtől péntekig 11–14 és 15–17 óra között (vagy telefonon foglalhatók ugyanezekben az időpontokban), illetve a helyszínen egy órával előadáskezdés előtt.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.