szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Színes kínálat

Harmadik alkalommal szervezik meg a Filmszereda – Székelyföldi mozgókép-fesztivált Csíkszeredában. Az esemény az elmúlt évekhez viszonyítva bővül, ugyanis idén szeptember 23. és 29. között zajlik, és egy országos filmpremier is része lesz az egyhetes rendezvénynek. Tizenhárom film látható majd, nagyrészt magyar filmalkotások, de vetítenek két román filmet is, animációs filmek, illetve külföldi filmalkotásokból is válogathatnak az érdeklődők.

Az esemény szervezője Csík­sze­reda Polgármesteri Hi­vatala nevében Ráduly Róbert Kálmán polgármester és Prigye Kinga, a fesztivál igazgatója ismertette a részleteket a tegnapi sajtótájékoztatón. Mint mondták, a tavalyi három helyett naponta két filmet vetítenek, igazodva a város lakossága és a környékbeliek igényeihez. Mint mondták, változott a fesztivál arculata is.
Főképp anyaországi és hazai új filmekből, illetve pár külföldi filmből állították össze a kínálatot.

– A Szőcs Petra rendezte Déva című, itthon játszódó magyar–olasz nagyjátékfilm hazai premierje kedden 8 órától lesz, a filmet Olaszországban és Magyarországon vetítették már – hangsúlyozta Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere.
A fesztivál főszervezője, Prigye Kinga közölte, hogy meghívták a filmalkotások rendezőit és színészeket is.
– Egyelőre három film esetében fogadták el meghívásunkat a rendezők vagy színészek, de a hét során még mások is visszaigazolhatnak – mondta a főszervező.
Hétfőn találkozhat a közönség a Faci sau taci című román komédia rendezőjével, Iura Luncașuval, aki két színész kíséretében érkezik városunkba. A Napszállta című magyar–francia történelmi dráma főszereplője Jakab Juli is elfogadta a meghívást, szombaton pedig a Remélem, legközelebb sikerül meghalnod című tini-thriller rendezőjével, Mihály Schwechtjével adódik alkalma találkozni a közönségnek.


A kísérőrendezvények is a fesztivál fontos részei, a programokban minden korosztály kap ked­vérevalót. Gyermekfoglalkozá­sok, borkóstoló, animációs műhely és koncertek kínálatából válogathatunk.
A jegyek megvásárolhatók a www.bilete.ro oldalon vagy a Csíki Mozi jegypénztáránál. Bővebb információk a rendezvény Facebbok-oldalán találhatók.

Barabás Emőke 

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb