Színes is, jó is, biztonságos is a tér

Újabb játszótér szépült meg

212

Vadonatúj, szemnek tetszetős, praktikus és biztonságos játékelemek, homokozó, sakkasztal, zöldellő gyep, sőt még ún. tiroli pálya is várja a Bethlen lakónegyedben a gyerekeket a teljes mértékben felújított Szabók utcai játszótéren. Folytatás következik.

Megújult közösségi tér Fotó: Lőrincz Csaba

Rá sem lehet ismerni a régi játszótérre: a lepukkant játékelemeknek nyoma sincs, a tér minden szeglete hangulatos, igazi gyermekcsalogató látványt nyújt. A Szabók utcában lévő játszóhelyet a polgármesteri hivatal újította fel a Megújulnak játszótereink program második helyszíneként. A modern és biztonságos elemekkel ékes játszóteret múlt hét végén, pénteken vette át a városvezetés, és vehették birtokba az aprónépek.
Udvarhelyen egyébként ez a második létesítmény, amit teljes mértékben felújíttattak. Az első a sorban a Tábor lakónegyedi, a Függetlenség sugárúton lévő játszótér volt, ami tavaly novemberben készült el. A városban lévő játszóterek felújítása még korántsem ért véget. Közbeszerzési eljárást írtak ki a Tomcsa Sándor utcai, az Ifjúság és a Gyepes bejárat kereszteződésénél lévő játszóhelyek felújítására, amint a legjobb ajánlat meglesz, korszerűsítik ezeket a tereket is – tájékoztatott Szé­kelyudvarhely Polgármesteri Hivatalának sajtóosztálya.
Székelyudvarhelyen tavaly októberben rajtolt a Megújulnak játszótereink program, amelynek köszönhetően rendre felújítják mind a 27 játszóteret. Nem egyik napról a másikra, hiszen az ütemterv szerint évente két létesítményt tesznek rendbe. A már elkészült és átadott Tábor lakónegyedi és a Szabók utcai játszótérre összesen 186 ezer lejt költött a város.

Lázár Emese

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.