Színes gyermekprogramok

97

Ismét vakációnak örülhetnek a gyerekek ezen a héten. Az újabb szabadság viszont sok szülőnek okoz fejtörést: hogyan kössék le tartalmas, szórakoztató programokkal a csemetéik energiáit. Szé­kelyudvarhelyen már hagyománnyá vált a kreatív vakációs tevékenységek szervezése.

Legutóbb karácsonyra hangolódtak. Most farsangolnak a Tanodában Fotó: Művészeti Tanoda

Kreatív alkotóműhelyt hirdetett a Haáz Rezső Múzeum a félév közi vakáció idejére, az aktuális kiállításokhoz társítva, élményekben gazdag múzeumpedagógiai foglalkozásokat kínálnak az érdeklődőknek. A kisiskolásokat a délelőtti órákban, 9–13 óra között várják. Holnap A magyar festészet remekművei. Válogatás a Kultúrpalota kincseiből című kiállítást nézhetik meg a gyerekek, érdekes információkkal kiegészítve, majd Táj, tér, mélység címmel műhelymunka kezdődik. A csütörtöki program a Várak, kastélyok, rezidenciák című kiállítás köré épült interaktív tárlatvezetést kínálnak, majd alkotásra bátorítják a résztvevőket. Pénteken a farsangé a főszerepe, történettel, népszokásokkal ismerkedhetnek a kicsik, majd egy-egy álarccal térhetnek haza. Napi öt lejbe kerül a múzeumos időtöltés, jelentkezni a 0266–218375-ös telefonszámon lehet.
Rendszerint a Székely­ud­var­helyi Városi Könyvtár is gondol a vakációzó gyerekekre: a héten két tömbben (február 5-én és 6-án, illetve 7-én és 8-án, 10–13 óra között) várják a kisiskoláso­kat kézműveskedéssel egybekötött könyvtári foglalkozásokra. Az első csoport már tegnap elkezdte a tevékenységet, de a másodikba még lehet jelentkezni a 0748–457027-es telefonszámon. A hangsúly a farsangi ünnepkörön van, a gyerekekre játék, mese, olvasás vár, ugyanakkor elsajátíthatják a papírcsík-technika (quilling) alapjait is.
Vakációs alkotóhetet szerveznek a népszerű Művészeti Tanodában is. Itt naponta 8–13 óra között tart a program, és ugyancsak az elemi osztályosokat várják a színes farsangi ráhangolóra. Nagyon változatos ötleteket készítettek elő a „tanodások”, törzsi maszkokkal ismerkedhetnek a gyerekek egyéb farsangi kellékek mellett, és nemcsak képzőművészeti alkotásba vonják be őket, hanem fúrhatnak, faraghatnak, barkácsolhatnak is ezen a héten. A csapat meglátogatja a Haáz Rezső Múzeum magyar festők remekműveit felvonultató kiállítását is. A Művészeti Tanoda programjára a 0743–604240-es telefonszámon lehet jelentkezni.

Asztalos Ágnes

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.