Szikla állta az útját: Alonso balesetezett a Dakaron

24

Komoly bajba került az egykori Forma–1-es világbajnok az idei Dakar Rali második napján. A Szaúd-Arábiában zajló sivatagi versenyen Fernando Alonso egy sziklának ütközött, nagy időveszteséggel ugyan, de célba ért. Gyenes Emánuel a motorosok között az 51. helyen fejezte be a második szakaszt és vezeti az Original by Motul kategóriát.

Nem mindenkinek sikerült ép versenygéppel befejeznie az idei Dakar Rali második szakaszát. Többek között Fernando Alonsónak sem: a Forma–1-es világbajnok tegnap egy sziklának ütközött. A versenyzők al Wajh-ból idultak, a második szakasz befutója 401 kilométer megtételét követően Neom volt. Alonso a 160. kilométernél szenvedett balesetet, pedig a 100 kilométeres időellenőrzőnél a negyedik helyen állt. A spanyol egy sziklának vágódott, Toyota versenyautójának jobb futóműve sérült meg. A szervizkamionjára két órát várt, majd fél óra javítást követően újra útra kelt, de óriási időveszteséggel ért célba.
A tegnapi szakaszt Giniel de Villiers (Toyota) nyerte Orlando Terranova (Mini/BMW) és Kha­lid Al-Qassimi (Peugeot) előtt, Carlos Sainz (Mini/BMW) a hatodik, míg az első nap győztese, Vaidotas Zala (Mini/BMW) a ki­lencedik helyen zárta. Összetettben Terranova vezet, előnye 4 perc 43 másodperc Sainz és 6 perc 7 másodperc a nagy esélyesnek tartott Al-Attiya előtt.
A motorosok közül tegnap Ross Branch (KTM) volt a leggyorsabb, mögötte Sam Sunderland (KTM) és Pablo Quintanilla (Husqvarna) ért célba, Gyenes Emánuel az 51. lett, de továbbra is vezeti az az Original by Motul kategóriát.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek