Szigorú ellenőrzések várhatók

67

A belügyminisztérium vezetősége pénteken egyeztetett a koronavírus megfékezését szolgáló ellenőrzésekről. A prefektusokkal és az illetékes szervek képviselőivel zajló távértekezleten Marcel Vela belügyminiszter felhívta a figyelmet, hogy az óvintézkedéseket megszegők felelőtlensége miatt kárba veszhet mindaz, amit járvány tekintetében közös erővel sikerült eddig elérni, ezért éberségre van szükség a következő időszakban a hatóságok részéről.

Bogdan Despescu belügyminisztériumi államtitkár hangsúlyozta: a következő két hétben foganatosítandó intézkedések fő célja az új koronavírus terjedésének megelőzése, nem pedig a bírságolás.

Az ülésen döntés született arról is, hogy a prefektusok irányításával valamennyi megyében operatív bizottság létesül, amely az adott helyzet függvényében elrendeli az ellenőrzések szigorítását. Az ellenőrzéseket rendőrökből, csendőrökből, katonai tűzoltókból, helyi rendőrökből, továbbá a területi munkafelügyelőség, az állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági hatóság, a fogyasztóvédelem és más illetékes hatóságok képviselőiből álló csapatok végzik majd.

A belügyi illetékesek szerint részben a rendellenességekről érkezett bejelentések alapján ellenőriznek majd, de a zsúfolt helyeken – bevásárlóközpontokban, piacokon, vásárokon, strandokon, teraszokon, szabadtéri kluboknál is vizsgálódni fognak. Mindezek mellett ellenőrzik majd a tengerparti és hegyvidéki üdülőtelepeket, valamint a belföldi és nemzetközi személyszállítást is. 

Amennyiben bárki szabályszegést észlel, ma éjféltől jelezheti azt a 0800800165-ös, ingyenesen hívható számon.

 

                                                                                                 Forrás: Agerpres

 

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.