2021, január 22, péntek.
custom_html_banner1

Szigorodtak a tusványosi szabályok

A beléptetőrendszer és a kiskorúaknak különböző színű karszalag mellett 24 órás biztonsági szolgálatot működtetnek az idén a Tusványos szervezői, a medvetámadásokat megelőzendő három vadőr lesz szolgálatban, illetve a rendőrség is nagy erőkkel készül.

Nagy érdeklődés övezte minden évben a délelőtti előadásokat és az esti koncerteket Fotó: Archív
Nagy érdeklődés övezte minden évben a délelőtti előadásokat és az esti koncerteket Fotó: Archív

[dropcap]A[/dropcap] nyári egyetem és diáktábor tavalyi tragikus kiadása után – egy fiatal megfulladt, egyet pedig a vonat gázolt el – idéntől beléptetőrendszer fog működni Tusványoson: a tábor bejáratánál mindenkinek igazolnia kell magát személyazonossági igazolvánnyal, jogosítvánnyal vagy útlevéllel, és alá kell írnia, hogy ismeri a tábor szabályzatát – írják a szervezők az esemény honlapján. Minden belépő karszalagot kap, a karszalagok naponta más-más színűek lesznek, illetve a kiskorúak megkülönböztető karszalagot kapnak.
A táborba 16 óráig ingyenes a belépés, aki ezt követően érkezik, 10 lejért napi karszalagot, vagy 50 lejért heti karszalagot kell vásárolnia, kivéve a tusnádfürdői lakosokat és a 12 év alatti gyerekeket.
A sátorral érkezők automatikusan heti karszalagot kapnak, a sátorozási díj nem változott a tavalyhoz képest: 15 lej/éjszaka/fő vagy 70 lej/fő egész hétre.
A tábor területén a szeszes italok és dohányáru vásárlása karszalaghoz kötött, az árusok pedig nem szolgálhatnak ki kiskorúakat ezen termékekkel – írják a szervezők. Emellett 24 órás biztonsági szolgálat fog működni a tábor egész területén, az esetleges rosszullétet, könnyebb sérüléseket és egyéb egészségügyi panaszokat a vöröskeresztes sátorban a nap 24 órájában kezelik, illetve állandó mentőszolgálat lesz készültségben. A táborozók biztonságáért három vadőr felel majd, akik az erdő mellett, illetve az Olt túlsó partján lesznek elérhetők. A tábor területére semmilyen szeszes ital, tudatmódosító szer, üdítő nem vihető be, ásványvizet legfeljebb kétliteres megkezdett műanyag palackban, élelmiszert pedig kereskedelmi mennyiséget el nem érő mennyiségben lehet bevinni a rendezvény területére – közölték a szervezők. A szúró- és vágóeszközöket, üvegtárgyakat elveszik a bejáratnál, és esőernyő helyett az esőkabátot javasolják, és a tábor területén tilos a tűzgyújtás.
A Hargita Megyei Rendőrség az előző évek tapasztalatai alapján közleményben hívta fel a figyelmet a túlzott alkoholfogyasztás, a pszichoaktív és hallucinogén anyagok fogyasztásának magas kockázatára. A rendőrség átlagosan napi 5–6 ezer látogatóra számít, ezért kiemelt készültségben lesznek jelen, a közbiztonság érdekében folyamatosan fognak járőrözni, vigyázva a csendre és nyugalomra, operatív csapatuk a kereskedelmet fogja ellenőrizni, míg a közúti rendőrség a balesetek és a torlódások kialakulásának megelőzésén fog dolgozni – írják közleményükben.

Háromszéki Eszter

Kapcsolódó cikkek:

14,343RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb