Szezonzáró Csíkszeredában

81

A hétvégén véget ér a műkorcsolyázók hazai versenyidénye, zárásként két megmérettetést tartanak ma és holnap Csíkszeredában. A Román Korcsolya Szövetség szervezésében ma és holnap zajlik a Vákár Lajos Műjégpályán a gyerek országos bajnokság és a Városok-kupája. Nyolcvan résztvevőre számítanak.

Éremesélyes Karda Oszkár. Első bajnoki címére hajt a Felcsík SK műkorcsolyázója

Csíkszeredában tesznek pontot a hazai műkorcsolyázók 2017/2018-as versenyidényre. A Román Korcsolya Szövetség szervezésében ma és holnap a Vákár Lajos Műjégpályán tartják a szezon utolsó versenyeit, a gyerek országos bajnokságot és a Városok-kupájával díjazott vetélkedőt. Előzetesen nyolcvanan neveztek a két versenyre.
Hargita megyéből három klub, a Csíkszeredai Sportklub, az ISK Csíkszereda és a Csíkkarcfalvi Fel­csík SK sportolói vesznek részt a viadalon. Bogyó Löffler Mária szerint négy csíki sportolónak van esélye a bajnoki cím megszerzésére. – A szezon során Karda Oszkár nagyon jól szerepelt, tőle mindenképpen bajnoki címet várok – mondta a sportoló edzője. A Felcsík SK sportolója a szezon során négy versenyen is dobogón zárt, a 2017-es Románia-kupán a második, a 2018-as kupakiírást pedig az első helyen zárta, a Szövetség-kupán és az Olympic Hopes versenyt szintén a második helyen fejezte be.
Bogyó Löffler Mária ugyanakkor elmondta, a novice A lányok kategóriájában három csíki sportoló is bajnokesélyes. – Az érmekért a legnagyobb harc a novice A kategóriában várható, hiszen huszonnégy sportoló verseng ebben a csoportban. A csíki sportolók közül is ebben a kategóriában állnak a legtöbben rajthoz, így a lányok nemcsak más kluboktól érkező ellenfeleikkel, hanem saját csapattársaikkal szemben is helyt kell álljanak. A novice A kategóriában is van három bajnokesélyesünk, Bere Larisza, Ráduly Réka és Antal Bernadett biztosan az aranyéremért harcol majd – tette hozzá a csíki sportolók edzője.
A megyebeli sportolókon kívül Galacról, Bukarestből és Brassóból várnak sportolókat a két megmérettetésre, a Vákár Lajos Műjégpályán ma 16 és 22, holnap 12 és 16 óra között zajlanak a versenyek, a nézők számára a belépés ingyenes.

Kopacz Gyula

A cikk a Hargita Népe március 2-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek