csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Szezonra megnyithatja kapuit a fedett jégpálya

Ha minden a terv szerint halad, az idei szezonra megnyitja kapuit a jégpálya Székely­ud­var­helyen, amely a nyári hónapokban egyéb sporttevékenységeknek ad otthont. A tegnapi terepszemlével egybekötött sajtótájékoztatón Gálfi Árpád polgármester a helyszínen számolt be a jelenleg zajló munkálatokról, illetve a város életében fontos szerepet játszó beruházásról.

Tető alatt a csarnok. Mindenkinek lesz helye Fotó: Nagyálmos Ildikó

Nyár elején kezdték el a multifunkcionális csarnok építését a városi strand melletti területen, a régi korcsolyapálya helyén: télen korcsolyapályaként működik, nyáron pedig egyéb sportolási helyszínt biztosít a városlakóknak. A csarnok tető alá került, jelenleg a munkagépek a talajt készítik elő a betonozásra, majd a közeljövően az öltözőket, mosdókat építik meg.
– Hosszú távú stratégiában gondolkodtam 2016-ban, amikor megálmodtam ezt a csarnokot, hiszen mindenképp azt szerettem volna, hogy egész évben használható legyen az épület. Ezért választottuk ezt a formát, november elsejétől – az időjárás függvényében – akár április elejéig korcsolyapályaként működik majd, a többi hónapban pedig egyéb sportoknak – kézilabda, teremfoci, kosárlabda, asztalitenisz, birkózás stb. – ad helyet, de akár különféle rendezvényeket is lehet itt szervezni. Bízom abban, hogy miután a térrendezés is megvalósul, akkor olyan komplexuma lesz a városnak, amire büszkék lehetünk – mondta Székelyudvarhely polgármestere.
A projekt összértéke 4 millió 768 ezer lej, amelynek egy részét már felhasználták az eddigi munkálatokhoz: a tetőszerkezet 1 millió 302 ezer lejbe került, amelyből a fémszerkezet 912 ezer lejbe, a dupla ponyva pedig 390 ezer lejbe. Az idei helyi költségvetésből 1,8 millió lejt különített el az önkormányzat a jégpálya elkészítésére. A 40 méter széles, 75 méter hosszú és 13 méter magas sportterem teljes felülete 3080 négyzetméter.

A jövőben új futballpálya és uszoda is épülhet
A jelenlegi városvezetés a sport területén is hosszú távú stratégiában gondolkodik: a meglévő és kivitelezésre váró sportbázisokon kívül további sportlétesítményeket szeretnének létrehozni.
– A múlt heti kétnapos bukaresti látogatásom során sikerült felhelyezni Székelyudvarhelyt az országos fejlesztések térképére, azaz az Országos Beruházási Társaság (CNI) listájára felkerült a városi futball- és atlétikapálya felújítása, ugyanakkor az országosan felterjesztett négyszáz újonnan építendő futballpálya közül százhetvenet hagytak jóvá, amely között szerepel a miénk is. Szintén erre a listára került fel a székelyudvarhelyi olimpiai méretű uszoda terve is, amely szintén bizakodásra ad okot – fogalmazott Gálfi Árpád.

Nagyálmos Ildikó

Kapcsolódó cikkek:

14,233RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb