Széttörték az urnát, megállapították a sorrendet

43

Széttörte a megyei önkormányzati képviselőkre leadott szavazatokat tartalmazó kerámiaurnát csütörtökön a Területi Választási Bizottság az RMDSZ Csíki Területi Szervezet székházában. Ezt követően a bizottság tagjai – Borboly Csaba területi elnök, Korodi Attila parlamenti képviselő és Máthé Gabriella, a szervezet munkatársa – megszámolták, majd összesítették a szavazatokat.
Ennek értelmében az alábbi sorrend alakult ki: Becze István, Szentes Antal, Ferencz-Salamon Alpár-László, Lőrincz Csilla, Ko­lozsvári Tibor, Dajka Tünde, Rácz Árpád, Kozma István Flo­rin, Fodor Zoltán, Jére Elemér, György Emőke.
Az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének Állandó Tanácsa által elfogadott módszertan értelmében a térség megyeitanácsos-jelöltjeit a helyi választmányok tagjai rangsorolták szavazólapos választás útján. A szavazólapokat minden tag postán kapta meg, és a területi szervezet csíkszeredai, Mihai Eminescu utcai székházában lévő zárt kerámiaurnába kellett bedobniuk március 31-én 15 óráig.
A voksok alapján kialakult listát a Területi Küldöttek Tanácsa az áprilisi ülésén erősíti meg.
A voksszámlálás előtti napon adta le szavazatát Borboly Csaba. A megyei önkormányzat elnöke – aki ugyanakkor az RMDSZ csíkszeredai polgármesterjelöltje is – azt mondta, „a munkára, annak folytatására” szavazott, és szerinte a megyei önkormányzatban „olyan csapatra van szükség, amely továbbviszi az elkezdett projekteket”. Hangsúlyozva, a megyei tanácsnak Csíkszeredával szorosabbra kell fűznie az együttműködést, hiszen megyeközpontról van szó, a munka hatékonyabb lehet ezzel a partnerséggel. „Szakoktatás, munkahelyteremtés, fiatalok – e három területen van a legnagyobb kihívás. Ennek a nagy feladatnak az elvégzésére voksoltam” – jelentette ki.

„Cserépszavazás”. Csütörtök délután, a határidő lejártával törték össze az urnát, és állapították meg a szavazatok szerinti rangsort
„Cserépszavazás”. Csütörtök délután, a határidő lejártával törték össze az urnát, és állapították meg a szavazatok szerinti rangsort

[box type=”shadow” ]Csíkszeredai önkormányzati képviselők kampányrajtja

Az RMDSZ csíkszeredai városi szervezete újsághirdetésekben, a tömbházak hirdetőtábláira kifüggesztett tájékoztatóval és elektronikus formában is mozgósítani fog az április 10-i előválasztásra, de a legnagyobb mozgósító erővel maguk a jelöltek bírnak – hangzott el a szervezet székházában tartott szerdai tájékoztatón. A legtöbb szavazókörzetben már egyeztettek az üzemeltetővel, ezeken a helyeken 2-2 szavazófülkét fognak felállítani az előválasztásokra, és jövő hét elején a szavazólapokat is megrendelik – számolt be az előkészületekről Füleki Zoltán, a városi RMDSZ elnöke. Kérdésünkre elmondta, az önkormányzati képviselőjelöltek betartották a kérését, és nem folytattak kampánytevékenységet március 26-a előtt, az első népszerűsítő video 29-én került fel a Facebook közösségi oldalra. Hozzátette, április 9-én még lehet kampányolni, 10-én pedig akár telefonon is szavazásra buzdítani.
A találkozón elhangzott, a Szövetség színeiben mandátumért induló húsz önkormányzati képviselőjelölt nemcsak hogy különböző szakmában dolgozik, de a város különböző pontjain laknak, így valamennyi városrész képviselve van. A jelöltek sorrendjét pedig a csíkszeredaiak dönthetik el az előválasztásokon, ahol 1–13 jelöltre szavazhatnak a húszból.
Borboly Csaba, az RMDSZ csíkszeredai polgármesterjelöltje azt mondta, az elmúlt időszakban sok javaslatot gyűjtött össze a várost járva, tapasztalatait rendszeresen megosztja, így akár azokból is inspirálódhatnak a jelöltek. Hozzátette, megfogalmazódott az az igény is, hogy a tanácsosok és az általuk végzett munka az eddiginél jobban átlátható legyen, és nem hisz abban, hogy otthonról végig lehet vinni a kampányt, inkább a személyes találkozásokat javasolta. [/box]

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek