Szerződést kötöttek a családorvosok

36

Bár az elmúlt napokban is fogadták a betegeket, tegnap óta ismét kiállítanak ingyenes és ártámogatott recepteket, és más, biztosítási rendszeren belüli nyomtatványokat a családorvosok.

Az Egészségügyi Minisztérium és az Országos Egészségbiztosító Pénztár meghosszabbította a korábbi, a 2014–2015-re érvényes keretszerződést, így az Egészségbiztosító Pénztár a következő napokban újabb három hónapra érvényes kiegészítő szerződéseket köthet a családorvosokkal.
– Április 5-től ismét kibocsátanak biztosítási rendszeren belüli nyomtatványokat a családorvosok – tájékoztatott dr. Soós Szabó Klára, a Hargita Megyei Családorvosok Szövetségének elnöke.
– Hangsúlyozom, ez most kiegészítő szerződés, három hónapra szól. Július 1-től kellene az új szerződéseket megkötni, és nagyon reméljük, ez a három hónap elég lesz ahhoz, hogy a miniszter és az Országos Egészségbiztosító Pénztár vezetősége tiszteletben tartsa a jogainkat és érdemben megtárgyalja velünk a szerződést. Reméljük, sikerül a két fél álláspontját közelíteni, mert nem szeretnénk olyan szerződéseket aláírni, amit a hatalom gyúr le a torkunkon, és ami az alaphálózati rendelők tönkretételét szolgálja.
Dr. Soós Szabó Klára kiemelte, hogy az alapellátásban dolgozó orvosoknak nem kötelességük a biztosítási rendszeren belül dolgozni, viszont a biztosítópénztárnak kötelessége szerződéseket kötni és biztosítani az állampolgároknak az egészségügyi ellátáshoz való jogot.

Daczó Katalin

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.