péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Szerződést bontottak az építővel is

Február 10-én Hargita Megye Tanácsa szerződést bontott a csicsói Olt-híd építésével megbízott Via Pont Invest Kft.-vel. Miután az építésfelügyelővel felmondta a megyei tanács a szolgáltatói szerződést, most a kivitelezővel is sikerült szerződést bontani. Mint az értesítőben áll, az, ahogy a kivitelező viszonyult a híd építéséhez és a felmerült hibák kijavításához, összeegyeztethetetlen a megyei tanács elvárásaival.

Lapunk pénteki számában adtuk hírül, hogy csütörtökön szerződést bontott Hargita Megye Tanácsa a csicsói Olt-híd építésfelügyelőjével. Pénteken a kivitelező céggel is szerződést bontottak a nem megfelelő munkavégzés és a határidők be nem tartása miatt.
Hargita Megye Tanácsa átiratban értesítette a iaşi-i székhelyű Via Pont Invest Kft.-t a szerződésbontásról. A megrendelő a szerződés felmondásának okaként a kivitelezői szerződésben foglalt munkálatok el nem végzését jelölte meg, megjegyezve, hogy a késedelem oka több ízben is a rosszul elvégzett munka volt, számos munkafázist meg kellett ismételni. A dokumentum leszögezi, hogy bár két alkalommal – 2016. április 13-én és 2016. július 4-én – is meghosszabbították a kivitelezési határidőt, a kivitelező cég részéről nem tapasztaltak „határozott és félreérthetetlen szándékot a munkálatoknak a szerződésben foglaltak szerinti elvégzésére”.
A dokumentum leszögezi, hogy a kivitelező viszonyulása a híd építéséhez és a felmerült hibák kijavításához összeegyeztethetetlen a megrendelő Hargita megye és az azt képviselő Hargita Megye Tanácsa elvárásaival.
Ugyanakkor a megrendelő kilátásba helyezte anyagi természetű követeléseinek érvényesítését is.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb