Szerződést bontottak az aszfaltozó céggel: Kultúrközpont épül Csíkszépvízen

118

Nehéz, zavaros esztendő volt a 2019-es év – jelentette ki évértékelő beszélgetésünk kezdtém Ferencz Tibor, Csíkszépvíz polgármestere. Elmondta: az aszfaltozást végző céggel szerződésbontott az önkormányzat, ennek ellenére reméli, hogy idén az utak nagy részét aszfaltburkolat födi majd.

Ferencz Tibor, Csíkszépvíz polgármestere                                                        Fotó: Szilágyi Dalma-Orsolya

A múlt évben elkezdett beruházásokat fogják folytatni idén, mivel a projektek zömét nem tudták még befejezni a községben. Ferencz Tibor, Csíkszépvíz polgármestere három csoportba osztotta a tavalyi megvalósításokat: az utak aszfaltozása, a kultúrközpont építése és a Székely határőr emlékközpont kialakítása.
Több mint 9 kilométer út aszfaltozására van szerződése a községnek, amelyhez hozzátartozik 3 kilométer járda, parkoló és zöldövezetek kialakítása. Bár néhány éve folynak az ezzel kapcsolatos munkálatok, de különböző problémák miatt a kivitelező céggel felbontották a szerződést, így majdnem mindent elölről kellett kezdeniük.
Mindemellett másfél kilomé­ter földutat sikerült kiépíteni, illetve föld alatti csatornarendszereket is kialakítottak, új arculatot adva a településnek.
A kultúrközpont építésével, felújításával is problémákba ütköztek: olyan kivitelezővel hozta össze a sors a község vezetőjét, aki nem az elvárásaik és kultúrájuk szerint végezte munkáját, így hosszas vita után kénytelenek voltak eltakarítani a cég nyomait – tudtuk meg Ferencz Tibortól.
Az önkormányzat vezetőségének reményei szerint idén sor kerül a kultúrközpont átadására, amelyben megtalálható lesz egy nagy terem, egy mai igényeknek megfelelő könyvtár, az ifjúság és az idősek számára egy-egy klubhelyiség, a zenészeknek és a táncosoknak próbaterem, illetve helyet kap majd egy kistérségi iroda.
A Székely határőr emlékközpont kialakítása mondhatni forgatókönyv szerint halad.
− Nagyon sokat dolgoztunk az emlékközponttal. Az idén átadásra kerülő Székely határőr emlékközpont az elmúlt ezeréves határvédelemben betöltött szerepünket fogja bemutatni a mai igényeknek megfelelően, a mai technikával felszerelve – fejtette ki Ferencz Tibor.
Az elmúlt években sokat foglalkoztak a környezetük kialakításával, és az eltelt húsz év gyümölcseként meg is nyerték a Virágos Magyarország elnevezésű pályázatot. De mindezzel nem ért véget a környezetbe fektetett munka, mivel a tavaly több gépet is vásárolt az önkormányzat, amely segítségével tisztán tartja majd a település utcáit.
Az elkezdett beruházások mellett tervben van gyermekjátszóterek építése, valamint öltözők kialakítása, amelyben helyet kapnak majd a bírók, sportolók.

Szilágyi Dalma-Orsolya

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek