2021, január 15, péntek.

Szerződést bonthatnak a kivitelezővel

A kivitelező, illetve a megrendelő közti nézeteltérés miatt leálltak a Gyergyószárhegy központját, valamint a Bástya utca felújítását célzó munkálatok. Gábor László polgármester szerint a kivitelező több ponton nem tartotta be a tervrajz paramétereit, Páll Zoltán, a Fincodrum Kft. képviselője viszont más gondokról beszél. Azt mondja, mindaddig nem folytatják a munkálatokat, amíg a szárhegyi önkormányzat ki nem egyenlíti az elvégzett munkálatok ellenértékét.

Egy éve még jól haladtak a felújítási munkálatokkal. Egyetértés hiányában kényszerpihenő
Egy éve még jól haladtak a felújítási munkálatokkal. Egyetértés hiányában kényszerpihenő

Beláthatatlan ideig szünetelnek a tavaly nyáron elkezdett felújítási munkálatok Gyergyószárhegyen, a Bástya utcában és a település központjában, kivitelezési gondok miatt. Gábor László, a község polgármestere lapunk kérdésére elmondta, a munkálatokkal megbízott cég több ponton nem tartotta be a tervrajzok paramétereit – többek közt a vízelvezető árkokat nem a tervrajz szerinti helyén képezték ki, emiatt a Bástya utca egy szakaszán keskenyebb lett az aszfaltréteg. Hozzátette: erre írásban is felhívták a munkálatokat kivitelező cég figyelmét.
– A számonkérést követően visszavonultak, nem válaszoltak a felvetéseinkre, a munkálat egyelőre szünetel – közölte a polgármester.
Páll Zoltán, a Fincodrum Kft. képviselője elismerte, valóban nem tartották be a tervrajzot, de mint mondta, az önkormányzat nem értett egyet az általuk javasolt tervmódosítással, ám a nézeteltérés hátterében valójában kifizetetlen számla van.
– Könnyű a kákán csomót keresni, de előbb fizessék ki a számlát, amire a munkálatokat elvégeztük, utána egyezkedhetünk – szögezte le Páll Zoltán útépítész.
A tartozás tényét Gábor László polgármester is megerősítette. Elárulta, hozzávetőleg 33 ezer lejjel tartoznak a kivitelezőnek, de ezt nem hajlandó az önkormányzat megtéríteni mindaddig, amíg a kivitelező nem korrigálja a hibát.
– Amennyiben nem sikerül megállapodni a kivitelező céggel és nem fejezik be a felvállalt munkálatokat, sajnos meg kell szüntetnünk a közreműködést a polgármesteri hivatal és kivitelező között – hangsúlyozta az elöljáró. Kifejtette, ha szerződésbontásra kerül sor, akkor újabb közbeszerzést kell kiírni, és emiatt a Bástya utca, valamint a központ felújításának munkálatai egyelőre állnak. Páll szerint a huzavona, illetve az időközben beköszöntött rossz idő indokolja a leállást. Gyergyószárhegy központjára és a Bástya utca felújítására vonatkozó munkálatok befejezésének végső határideje 2016 májusa. Az 1,3 millió lej összértékű beruházást Hargita Megye Tanácsa támogatja.

Jánossy Alíz

Kapcsolódó cikkek:

14,310RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb