Szerződést bontanak a tordai céggel

Tej-kifli program

152

Penészes, az előírtnál kisebb kiflit vagy szavatossági határidő nélküli pékterméket kaptak több alkalommal az iskolás gyerekek a tordai beszállítótól, a felgyűlt panaszok nyomán a megyei önkormányzat a 21 érintett kistérség közül háromban most szerződést bont a vállalattal.

Kifogásolt minőség. Kevesebb iskolás kapja a sokat szidott kiflit Illusztráció: László F. Csaba

Gyergyóditróból és Gyer­gyó­szár­hegyről, Csíkszeredából, valamint Szé­kely­udvarhelyről, szülőktől, tanintézetek vezetőitől kapott panaszt Hargita Megye Tanácsa a tej-kifli program egyik beszállítója, egy tordai székhelyű cég termékeivel kapcsolatosan. A megyei önkormányzat közleménye szerint a folyamatos panaszok és a szerződésben vállalt feltételek megszegése miatt korábban már felszólították a céget, hogy lépjen vissza azon kistérségekből, ahonnan többször jelezték a termékek gyenge minőségét, most azonban három kistérségben fel is bontják a szerződést a tordai vállalattal.
A megyében a tej-kifli beszállítására megszervezett 27 kistérség közül 21-nek a tanintézeteibe ez a tordai cég viszi a kiflit, illetve más pékterméket, a panaszok következtében most a gyergyóditrói és gyergyószárhegyi, továbbá a csíkszeredai és a székelyudvarhelyi kistérségekben bontanak szerződést – olvasható a megyei tanács sajtószolgálatának anyagában. Az érintett tanintézetek péktermékkel való ellátására a versenyben maradt Pan Abacs Kft. és a Harmopan Rt. tehetnek le új árajánlatot, a váltás pedig a tervek szerint a nemsokára kezdődő vakáció alatt zajlik le.
„December 21-ig még a tordai cég szállítja termékeit, az azt követő napokban pedig sor kerül az új közbeszerzésre, így várhatóan a téli vakációt követően már az új beszállítók jobb minőségű termékeit kapják a diákok” – vázolják a megyei önkormányzat közleményében. Ebben emlékeztetnek arra, hogy szeptemberben a megyei tanács elnöke kérte a Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség vezetőjét, hogy vizsgálják meg a tordai cég által szállított termékeket, és a prefektusnál is szorgalmazta a panaszok kivizsgálását. A céget egyébként már a fogyasztóvédelem is megbírságolta.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke továbbra is arra biztatja az iskolák vezetőit és a szülőket, hogy ha rossz minőségű terméket kapnak a gyerekek, akkor azt jelezzék a megyei önkormányzat mellett a fogyasztóvédelmi hivatalnak is.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek