Szervezik a lovas ünnepet

127

A tavalyi kimaradás után idén ismét lesz Székelyföldi Lovas Ünnep Gyergyószentmiklóson. Ráadásul háromnaposra bővül a térség egyik legrangosabb lovas eseménye, amelynek újabb kiadása augusztus 30.–szeptember 1. között várja a közönséget.

Tájékoztatás az eseményről. Tavaly elmaradt, idén hosszabb lesz Fotók: Lázár Hajnal

Tavaly nem sikerült az anyagiakat biztosítani, így elmaradt a tömegeket vonzó gyergyószentmiklósi Szé­kely­föl­di Lovas Ünnep. Idén azonban biztosan megtartják – közölte tegnap sajtótájékoztatón Bajkó Tibor, a szervező Krigel Sport Klub elnöke. Elmondta, megállapodtak a társszervezőkkel: Gyergyószent­mik­lós önkormányzatával, Hargita Megye Tanácsával, valamint Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségével, így augusztus 30. és szeptember 1. között ismét benépesülhet a gyergyószentmiklósi lovaspálya.
– A tavalyi elmaradt esemény kapcsán nagyon sok biztatást, sőt kérést kaptunk, hogy életet leheljünk a rendezvénybe, ez pedig erőt adott nekünk – fogalmazott Bajkó. Hozzátette, újult lendülettel álltak neki a szervezésnek, és sok újdonságot kínálnak majd a lovak és lovassportok kedvelőinek.
A legnagyobb újdonság, hogy míg korábban két napot tartott a rendezvény, idén háromnapos lesz. Az első napon a Régió-kupa zajlik, a székelyföldi díjugrató bajnokság egyik fordulója. Szombaton és vasárnap pedig a megszokott módon egymást váltják majd a látványos, szórakoztató programok.


Bajkó Kriszta elmondása szerint történelmi harcbemutatóval érkezik majd egy bolgár csapat, de a tatárdombi, Gyergyói-me­dencéhez kötődő történelmi csatát is megelevenítik majd. Az előző években nagy népszerűségnek örvendő programok idén sem maradnak el: ezúttal is megmérettetnek a polgármesterek, lesz díjugratás, fogathajtás, s eljön ismét Hamza Viktória és Pászka Lehel lovasíjász is.
A szervezők hangsúlyozták: szívesen fogadják az ötleteket, javaslatokat. Kíváncsiak, hogy mi az, amit szívesen látnának az érdeklődők az idei lovas ünnepen, vagy mi volt a korábbi rendezvények alkalmával, ami nem nyerte el tetszésüket. A lovas ünnep előző kiadásai egyébként 10-13 ezer nézőt vonzottak.


Bajkó Tibor leszögezte, a programokra a belépés megszokott módon idén is ingyenes lesz.
Mint ismert, a Gyergyói Lo­vasnapokként indult, később Szé­kelyföldi Lovas Ünnepre keresztelt rendezvény a térség egyik legrangosabb lovas eseménye volt. A tizedik lovas ünnepen több mint hetven programpont várta a közönséget, több mint 150 vállalkozás, valamint önkormányzatok, intézmények, szervezetek támogatták azt. A 11. kiadást nem tartották meg. Akkor úgy fogalmaztak a szervezők, hogy a Krigel egyesülettől független tények miatt az anyagi hátteret nem sikerült időben biztosítani, így nem tudtak szerződést kötni a betervezett produkciókra.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek