Szerezzünk örömet a nélkülöző gyerekeknek!: Mikulásra és karácsonyra gyűjtenek

12

A Tegyünk Egymásért Egyesület két hete nyitotta meg a székely­udvarhelyi Bethlen utcai fabódék egyikében a Jó segítő Mikulásházat, ahová bárki beviheti adományait, aki szeretne hozzájárulni a nélkülöző gyerekek öröméhez.

Minden jó szándékú adakozót vár a Mikulásház                                                                            Fotó: Nagyálmos Ildikó

Mikulásra és karácsonyra gyűjt a Tegyünk Egymásért Egyesület az udvarhelyszéki rászoruló személyeknek. A csomagokat székely­varsági, oklándi és székely­udvar­helyi gyerekekhez juttatja el az egyesület.
– Székelyvarságon a hivatásos nevelőszülői otthonban, Oklándon a speciális iskolában hetvenhat gyerek várja a Mikulást. Próbáljuk mozgósítani az udvarhelyieket, szemmel látható a jó szándék, napról napra gyűlnek a fa alatt az ajándékok. A cipősdoboz-akciónknál kicsit könnyebb dolgunk van, hiszen ezeket készen, becsomagolva kapjuk Magyarországról és Németországból, de igyekszünk itt lenni napközben a Mikulásházban, vagy telefonon egyeztetni az adományozókkal. Olyan eset is volt a napokban, hogy amikor jöttem, már itt fogadott az ajtóban a csomag – mondta örömmel Csányi Attila, az egyesület elnöke.
A Mikulásház ezúttal nem tartós élelmiszereket, hanem jó minőségű játékokat és édességeket fogad, amit örömmel vesznek át a gyerekek.
– Így, ünnepek előtt többféle akciónk is van, a tartós élelmiszereket – rizst, cukrot, étolajat, száraztésztát, konzervféléket, kukoricalisztet, babot stb. – az iskolai gyűjtőpontoknál vesszük át, amelyekből majd egységcsomagokat készítünk, és karácsonyra osztjuk ki a rászorulóknak. Nagyjából megvannak az önkénteseink, de az iskoláktól kértünk négy-négy diákot, akik segítenek majd a csomagok kihordásában. December 4-én Székelyvarságon, 5-én Oklándon, 6-án pedig Székelyudvarhelyen megy majd házhoz a Tegyünk Egymásért Egyesület Mikulása.
A csomagokat Székely­ud­varhelyen, az Építők utca 5/16. házszámnál fogadják, illetve a vasútállomás szomszédságában található Mikulásházban. A szándékot előre jelezni a 0747–877984-es telefonszámon, Csányi Attilánál, a szervezet elnökénél lehet.

Nagyálmos Ildikó

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek